FOK! Wat een weer: regen in het midden van het land elders overwegend droog

winterbanner

Goede morgen en uiteraard nog de beste wensen voor 2024!

Op verzoek zal het jaaroverzicht van Frutsel op WKN, iets ingekort worden en in een special worden gepost in de eerste week van januari 2024. Het hele overzicht is op het forum terug te lezen in WKN: WKN Jaaroverzicht 2023

Het weer voor vandaag:

Vanochtend komen er vooral in het midden en zuiden enkele buien voor. Er is veel bewolking, maar later is er in het zuiden ook wat zon. In het noorden en oosten neemt de wind steeds verder af en staat er aan het einde van de ochtend weinig wind. In de zuidelijke helft staat er een matige, aan zee vrij krachtige wind uit het westen.

Vanmiddag wordt het in het zuiden droog. Ook in het noordoosten blijft het zo goed als droog. Vooral in een strook over het midden komen dan buien voor. Daar is het zwaar bewolkt, elders is er ook wat zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het noordoosten en 9°C in het zuidwesten. Er staat in het noorden weinig wind. Elders staat er een matige wind uit het (zuid)westen.

Vanavond valt er vooral in het noorden eerst nog wat regen. Later gaat het in het zuiden regenen. Elders is er weinig bewolking en is het droog. In het zuiden staat een matige zuidwestenwind, in het noorden steekt een matige wind uit het oosten op.

Vannacht zijn er perioden met regen. In het noordoosten koelt het af naar 1 a 2 graden boven nul, in het midden en zuiden wordt het niet kouder dan een graad of 7. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In de zuidelijke helft draait de wind naar een zuidelijke richting en blijft matig.

                   

 Gister regende het in, eh, waar niet in Nederland? (Foto: Ouwesok)
Gister regende het in, eh, waar niet in Nederland? (Foto: Ouwesok) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.