FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 januari 2024

Dave the Diver is drie miljoen keer verkocht

Van Dave the Diver zijn inmiddels drie miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft ontwikkelaar Mintrocket vandaag via Twitter bekendgemaakt. De visgame kwam vorig jaar uit voor pc en Switch en werd gelijk een grote hit.

In Dave the Diver moet je niet alleen allerlei vissen jagen met een harpoen, maar ook de sushirestaurant beheren waar die vissen worden geserveerd. De game wordt onder andere geprezen vanwege de humor. Lees anders onze uitgebreide review hier.

Dragon's Dogma 2 klassen uitgebreid in beeld

Capcom heeft in samenwerking met IGN een uitgebreide video van Dragon's Dogma 2 gepubliceerd waarin een aantal klassen ('vocations' in de game) worden getoond. In de achttien minuten gameplay hieronder zien we de Fighter, Thief, Warrior en Sorcerer.

Het gaat hier uiteraard om de sequel op de culthit uit 2012. In Dragon's Dogma 2 wordt net als in de originele game je hart door een draak gestolen. Dat transformeert je personage tot een 'Arisen' en vervolgens ga je op pad om die draak te slachten. Hoe de sequel qua verhaal precies verschillend gaat zijn is nog onbekend. Het spel bevat verder een grote open wereld met gigantische monsters.

Dragon's Dogma 2 komt op 22 maart uit voor PS5, Xbox Series X|S en pc.

Man valt rechter aan

Een rechter in Nevada weigerde borgtocht aan een verdachte, waarna deze zijn ongenoegen op een ongebruikelijke manier uitte.

De man, verdacht van mishandeling, vond het een geschikt idee om zijn springtalent te gebruiken om over het bureau te springen en de rechter nonverbaal uit te leggen dat hij zich niet kon vinden in haar besluit. Ook mondeling maakte hij zijn standpunt hierbij duidelijk.

De rechter en een rechtbankmedewerker raakten licht gewond. Vermoedelijk is de rechter gesterkt in haar besluit. De verdachte kan een verdenking toevoegen aan zijn score.

Nieuw jaar, nieuwe reeks officiële feestdagen

Elk jaar hebben we een reeks nationaal vastgestelde feestdagen, die vaak ook een vrije dag zijn voor de meeste mensen. Het aantal dagen verschilt per land en uit onderstaande overzicht blijkt dat Nederland eigenlijk heel gemiddeld scoort.

De eerste is al weer voorbij: 1 januari. Het goede nieuws is dat we de meeste nog tegoed hebben. Er komen er in Nederland nog evenveel aan dit jaar, als Belgen er in het hele jaar hebben zelfs!

Vind je het toch nog te weinig, dan kun je overwegen om naar Nepal, Myanmar, of Iran te emigreren. Mexico is wat dit betreft een wat minder goede optie. Of moeten we in Nederland nog een dagje toevoegen? Suggesties?

Taylor Swift en Travis Kelce hebben gezoend

Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

We gaan nog heel even een paar dagen terug, want in de VS is van alles aan de hand met allemaal grote sterren. Zangeres Taylor Swift en NFL-speler Travis Kelce hebben elkaar tijdens de jaarwisseling gezoend, zo blijkt uit een filmpje! De twee zijn overigens al enige tijd een stelletje.

De vraag van vandaag: wanneer hoop jij eindelijk eens iemand te zoenen?

Onderzoek: mensen met een kat worden gek

Dat de keuze van een huisdier invloed heeft op je mentale gezondheid is geen verrassing meer. Maar een metastudie gepubliceerd in Schizophrenia Bulletin suggereert dat de kans groter is dat je gek wordt wanneer je een kat hebt. Als je schizofrenie onder gekte schaart tenminste.

Het onderzoek toont aan dat wanneer je opgroeit met een kat in je huishouden de kans op het krijgen van schizofrenie waarschijnlijk verdubbelt. De oorzaak wordt gezocht in de parasiet Toxoplasma gondii, die katten bij zich dragen en verspreiden. Bij mensen veroorzaakt deze parasiet schuldgevoelens, twijfel aan je zelfbeeld en verhoogt deze je risicobereidheid. Hoe deze parasiet dit precies doet is nog niet helemaal begrepen.

Politiek wil geen vuurwerkverbod maar hardere aanpak van 'tuig'

Er zal geen totaalverbod op vuurwerk komen. De oproep van de Amsterdamse hoofdcommissaris Frank Paauw om met een dergelijk verbod meer controle te krijgen over de rellen tijdens oud en nieuw, wordt niet opgevolgd in Den Haag. Partijen geven de voorkeur aan een strengere aanpak van illegaal vuurwerk.

Een groot deel van de Tweede Kamer is tegen een totaalverbod op vuurwerk. Het demissionaire kabinet heeft ook geen plannen om met een dergelijk voorstel te komen. Er wordt echter nog wel gekeken naar andere mogelijke maatregelen. Er wordt verwacht dat er uiterlijk maandag een brief zal worden gepresenteerd, maar volgens insiders zal hierin geen voorstel voor een landelijk vuurwerkverbod worden opgenomen. De oproep van Paauw zal wel besproken worden in de brief.

Er zijn al verschillende soorten vuurwerk verboden, zoals losse vuurpijlen en knalvuurwerk. Bovendien hebben sommige gemeenten al een plaatselijk vuurwerkverbod ingesteld. Ondanks deze maatregelen wordt er nog steeds veel illegaal vuurwerk uit het buitenland geïmporteerd en afgestoken. Tijdens de jaarwisseling hebben plastisch chirurgen 54 personen behandeld die ernstige verwondingen hebben opgelopen door vuurwerk.

Een meerderheid in de Tweede Kamer is van mening dat het verbieden van legaal siervuurwerk niet de oplossing is voor al het geweld en de problemen tijdens oud en nieuw. De grootste partij, de PVV, is tegen een dergelijk verbod. Geert Wilders, de leider van de PVV, vindt dat er strenger moet worden opgetreden tegen het "tuig" dat verantwoordelijk is voor aanvallen op agenten en hulpverleners.

Hoewel NSC nog geen definitief standpunt heeft ingenomen, benadrukt Judith Uitermark van NSC dat in steden waar een algeheel vuurwerkverbod gold, dit vaak slecht tot niet te handhaven bleek te zijn. Caroline van der Plas, leider van BBB, merkte al eerder op dat vuurpijlen en rotjes al verboden zijn. Volgens haar is er sprake van een gedragsprobleem, dat hard aangepakt moet worden. Een vuurwerkverbod lost dit gedragsprobleem van relschoppers in ons land niet op.

PvdD en D66 vinden dat er gehoor moet worden gegeven aan de oproep van de politie, de overheid zou nu te weinig doen om mensen te beschermen die als omstander gewond raken door het gebruik van legaal vuurwerk.

Vorig jaar sprak een meerderheid van de Tweede Kamer zich al uit voor een strengere aanpak, bijvoorbeeld door illegaal vuurwerk onder de Wet wapens en munitie te laten vallen. Op die manier kunnen zwaardere straffen worden opgelegd, aangezien het vuurwerk immers als wapens wordt gebruikt en ernstig letsel kan veroorzaken. Momenteel wordt het bezit ervan alleen nog beschouwd als een economisch delict. 

Texas mag noodabortussen verbieden, ondanks wetgeving en uitspraken rechters

De Amerikaanse overheid kan de federale richtlijnen in Texas die artsen op de spoedeisende hulp verplichten om abortussen uit te voeren als dat nodig is om patiënten op de spoedeisende hulp te stabiliseren, niet afdwingen, oordeelde een federaal hof van beroep op dinsdag, waarbij het de staat gelijk gaf in een rechtszaak waarin de regering van Joe Biden werd beschuldigd van het overschrijden van haar autoriteit.

De uitspraak van een unaniem panel van het vijfde hof van beroep komt te midden van een golf van rechtszaken die zich richten op wanneer abortussen mogen worden uitgevoerd in staten waarvan het abortusverbod uitzonderingen kent voor medische noodgevallen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven. Het kantoor van Ken Paxton, de procureur-generaal van Texas en twee anti-abortus medische verenigingen die de richtlijnen aanvochten - de American Association of Pro-Life Obstetricians & Gynecologists en de Christian Medical & Dental Associations - reageerden niet direct op verzoeken om commentaar.

De regering Biden gaf in juli 2022 richtlijnen uit waarin staat dat de Emergency Medical Treatment and Active Labor Act (Emtala), een federale wet die de spoedeisende hulp regelt, abortus kan vereisen als dat nodig is om een patiënt met een medische noodsituatie te stabiliseren, zelfs in staten waar het verboden is. De richtlijn kwam kort nadat het Hooggerechtshof van de VS de historische uitspraak Roe v Wade, die sinds 1973 het recht op abortus in het hele land garandeerde, ongedaan had gemaakt.

De staat Texas en de verenigingen klaagden de overheid onmiddellijk aan, met het argument dat de richtlijnen het recht van de staat om abortus te beperken in de weg stonden. Een lagere rechter in augustus 2022 was het hiermee eens en oordeelde dat Emtala niets zei over wat een arts moet doen als er een conflict is tussen de gezondheid van de moeder en het ongeboren kind en dat het abortusverbod in Texas "die leegte opvult" door in sommige gevallen nauwe uitzonderingen op te nemen om het leven van de moeder te redden of ernstig lichamelijk letsel te voorkomen.

Kurt Engelhardt, de rechter van het vijfde hof van beroep, was het hiermee eens. Hij schreef dat Emtala ook een vereiste bevat om een ongeboren kind ter wereld te brengen en dat het aan artsen is om een evenwicht te vinden tussen de medische behoeften van de moeder en de foetus, terwijl ze zich houden aan de abortuswetgeving van de staat.

De wet "geeft de zwangere moeder geen onvoorwaardelijk recht om haar kind te aborteren", schreef hij.

De uitspraak bevestigde een uitspraak van een lagere rechtbank die de uitvoering van de richtlijn in Texas blokkeerde en blokkeerde ook dat de overheid de richtlijn kon uitvoeren tegen leden van twee anti-abortus medische verenigingen waar dan ook in het land.

De beslissing van de federale rechtbank komt een maand nadat de hoogste staatsrechtbank van Texas een vrouw veroordeelde die een noodabortus wilde uitvoeren op haar niet-levensvatbare baby. Die rechtbank buigt zich momenteel over een aparte rechtszaak van 22 vrouwen over de reikwijdte van de medische nooduitzondering op het abortusverbod in Texas.

Een federale rechter kwam vorig jaar tot de tegenovergestelde conclusie in een vergelijkbare rechtszaak in Idaho en blokkeerde het abortusverbod van die staat nadat hij vond dat het in strijd was met Emtala. Het negende Amerikaanse hof van beroep zal naar verwachting later deze maand het beroep van de staat tegen die uitspraak behandelen.

Onderzoek: biodiversiteit in onze darmen neemt af

De biodiversiteit neemt niet alleen buiten in de natuur af, maar ook in ons lichaam – preciezer: in onze darmen. Onderzoekers van de Universiteit van Zürich zeggen dat mensen biodiversiteit in hun darmen verliezen – door factoren als stress, antibiotica of voeding. 

Zoveel mogelijk van deze diversiteit moet nu in een internationaal project behouden blijven. Hiervoor wordt een soort kluis gecreëerd voor menselijke uitwerpselen; de monsters worden ingevroren bij min 80 graden. In een speciale oplossing kunnen bacteriën tientallen jaren overleven.

De darmflora is nog weinig onderzocht. Er zijn ongeveer 300 tot 500 verschillende soorten bacteriën in een mens. De onderzoekers hopen dat het project belangrijke inzichten zal opleveren – mogelijk dat hieruit voortvloeiende therapieën een positief effect kunnen hebben op bijvoorbeeld overgewicht, diabetes, reumatische aandoeningen of chronische darmontstekingen. Ook verwacht het team verbeteringen in kankertherapieën door het gebruik van bacteriën uit de darmflora.

Trump stapt naar Hooggerechtshof vanwege uitsluiting voorverkiezingen Colorado

Zoals verwacht heeft de Amerikaanse presidentskandidaat Trump zich tot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten van Amerika gewend om zijn deelname aan de voorverkiezingen in de staat Colorado af te dwingen.

Dit werd aangekondigd door zijn campagneteam. Vóór Kerstmis besloot de meerderheid van de rechters van het hoogste gerechtshof van Colorado de ex-president uit te sluiten van de verkiezingen vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool drie jaar geleden. De hoogste verkiezingstoezichthouder in de staat Maine heeft onlangs een soortgelijk besluit genomen. Trump ging hier ook tegen in beroep, maar in eerste instantie bij een lagere rechtbank.

Iran: bijna 100 doden door explosies bij graf Soleimani, wat is bekend?

Bijna 100 mensen zijn gedood bij een aanslag in de Iraanse stad Kerman. Het Iraanse leiderschap spreekt van terreur en wil de daders berechten. Wie zou er achter de explosies bij het graf van voormalig generaal Soleimani kunnen zitten en welke details zijn er nog meer bekend?

Een overzicht.

Wie was generaal Kassem Soleimani?
Generaal Soleimani was lid van de Iraanse Revolutionaire Garde en voerde speciale operaties uit buiten Iran. De VS doodde hem vandaag vier jaar geleden in Irak tijdens een drone-aanval. Soleimani wordt door aanhangers van de regering vereerd als martelaar.

Wat is er gebeurd?
Twee explosies hebben de Iraanse stad Kerman op zijn grondvesten doen schudden. Er vielen 95 doden en meer dan 200 gewonden, zei de Iraanse minister van Volksgezondheid Eynollahi 's avonds. De aanslag vond plaats op een weg die leidt naar het graf van voormalig generaal Soleimani, die precies vier jaar geleden werd gedood door een drone-aanval in Irak. De explosieven ontploften vlakbij zijn graf in Kerman toen aanhangers naar de begraafplaats kwamen om zijn nagedachtenis te eren.

De twee zakken met explosieven ontploften tien minuten na elkaar, citeerde het staatspersbureau Irna de burgemeester van Kerman. Als het inderdaad een gerichte aanslag was, zou het de dodelijkste aanslag zijn in de 45-jarige geschiedenis van de Islamitische Republiek.

Wat zijn de reacties?
De leiders in Teheran beschouwen de aanslag als een terroristische daad en riepen donderdag uit tot een dag van publieke rouw in het hele land. De Iraanse president Raisi kondigde aan dat de daders en hun aanhangers zouden worden berecht. Hij annuleerde een gepland staatsbezoek aan Turkije. Religieus leider Khamenei verklaarde dat de catastrofale daad zou leiden tot een harde reactie. De 84-jarige betuigde zijn medeleven aan de slachtoffers en hun families.

Ook vanuit het buitenland werden condoleances gestuurd. In een verklaring van de Europese Dienst voor extern optreden staat dat de EU haar solidariteit betuigt met het Iraanse volk.

Wie is verantwoordelijk?
Het is nog onduidelijk wie er achter de aanslag zit. De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Wahidi zei over de mogelijke achtergrond: "We hebben informatie, maar die moet bevestigd worden."

De ARD-correspondent in Tel Aviv, Julio Segador, verklaarde op de radio Deutschlandfunk dat er veel discussie was over de vraag of Israël erbij betrokken was. Gisteren was in Beiroet al een hooggeplaatste Hamas-leider gedood - vermoedelijk door Israël. Segador wees er echter op dat Israël in het verleden gerichte aanvallen op individuen had uitgevoerd, maar geen bomaanslagen met zoveel slachtoffers als in Kerman.

De VS wees elke verantwoordelijkheid voor de aanval van de hand. Woordvoerder Miller van het State Department voegde eraan toe dat zijn regering ook "geen reden had om aan te nemen" dat Israël iets met het incident te maken had.

Ook voor de terroristische organisatie 'Islamitische Staat', die al eerder aanslagen heeft gepleegd in Iran, zou een dergelijke daad nogal ongebruikelijk zijn, tenminste gezien het doelwit - de relatief rustige stad Kerman.

Cao-lonen stegen in 2023 tweemaal zo hard als in 2022

In 2023 lagen de cao-lonen gemiddeld 6,1 procent hoger dan in 2022. Deze toename is bijna een verdubbeling van de ontwikkeling van het jaar ervoor, toen de lonen nog met 3,2 procent stegen. Deze cao-loonstijging is de grootste in ruim veertig jaar tijd. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In het laatste kwartaal van 2023 lagen de cao-lonen 6,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Al twee jaar achtereen is de cao-loonstijging elk kwartaal groter.

Reële loonstijging ongeveer 2,9 procent
De reële cao-loonontwikkeling, waarbij het cao-loon wordt gecorrigeerd voor inflatie, lag het afgelopen kwartaal rond de 2,9 procent. Een exact cijfer is nog niet te geven, omdat het inflatiecijfer voor het vierde kwartaal pas volgende week bekend wordt. De berekening van de reële loonontwikkeling in het vierde kwartaal is daarom gebaseerd op de prijsontwikkeling in oktober en november.

Verder is bij het bepalen van de reële loonstijging anders dan voorheen gebruikgemaakt van de prijsontwikkeling die is berekend met de daadwerkelijk betaalde energieprijzen.

Op basis van deze gegevens was de reële loonontwikkeling in de eerste drie kwartalen van 2023 negatief. Dit betekent dat de lonen minder hard stegen dan de prijzen. Alleen in het vierde kwartaal is die reële loonstijging positief. De reële loonontwikkeling voor heel 2023 is negatief (-2,1 procent).

Grootste stijging bij sector overheid
In 2023 stegen de lonen het meest bij de sector overheid, namelijk met 7,0 procent. Bij de particuliere bedrijven en de gesubsidieerde instellingen namen de lonen toe met respectievelijk 5,9 en 5,5 procent. In 2022 stegen de lonen bij de overheid ook het meest (4,1 procent). Toen kwam dit voornamelijk door de loonstijging in het onderwijs. In 2023 droegen meerdere cao’s bij aan de stijging, onder andere die van gemeenten, Rijk, waterschappen en onderwijs.

Cao-loonstijging in het vervoer het grootst
Op het niveau van bedrijfstakken stegen de lonen in 2023 met 8,4 procent het meest in vervoer en opslag. Dit kwam vooral door de loonstijging in het beroepsgoederenvervoer; ook enkele cao’s in de luchtvaart, de havens en de pakketbezorging droegen bij aan dit resultaat.

Ook in de bedrijfstak overige dienstverlening (met onder andere kappers, uitvaartondernemingen en vakbonden) namen de cao-lonen harder toe dan in de meeste andere bedrijfstakken. In de bedrijfstak verhuur van en handel in onroerend goed (woningcorporaties) was de loonstijging met 2,5 procent het kleinst.

De voorlopige cijfers over 2023 zijn gebaseerd op 99 procent van de cao’s waaruit de statistiek is opgebouwd. Drie kwart van de werknemers valt onder een cao.

Diggins en Amundsen behouden leiding in Tour de Ski, Svahn en Chanavat sprinten naar winst

De Tour de Ski, de jaarlijkse etappewedstrijd in het langlaufen, is neergestreken in Zwitserland. Na de drie openingsetappes in het Italiaanse Toblach trok men naar Davos, waar woensdag etappe vier werd afgewerkt: een sprint in de vrije stijl.

Vrouwen
Linn Svahn, Maja Dahlqvist en Johanna Hagström vormden de zoals altijd forse Zweedse delegatie in de finale, naast de Amerikaanse Jessie Diggins en het Noorse duo Kristine Stavås Skistad en Mathilde Myhrvold. Svahn sloeg op het laatste kleine klimmetje een groot gat en sprintte met overmacht naar de winst. Skistad sprintte Diggins eruit in de strijd om plek twee, terwijl Dahlqvist, Hagström en Myhrvold naast het podium grepen.

In het klassement in de Tour de Ski blijft de leiding in handen van Diggins. De Amerikaanse leverde wel wat tijd in op Svahn, twaalf bonificatieseconden en drie seconden uit de kwalificatie, maar houdt wel 33 seconden voorsprong op de Zweedse. Diens landgenotes Jonna Sundling en Emma Ribom, die teleurstelden in de sprint, staan op 1:22 en 1:27 minuten op drie en vier, de Duitse Victoria Carl zakte naar plek vijf op 1:31 minuten van Diggins.

Mannen
Met Matz William Jenssen en Håvard Solås Taugbøl had Noorwegen twee finalisten, aangevuld met de Amerikaan Gus Schumacher, Federico Pellegrino namens Italië, de Zweed Edvin Anger en Lucas Chanavat uit Frankrijk, winnaar van de openingsetappe. In de finale was Chanavat oppermachtig, alleen Anger en Pellegrino konden een beetje in de buurt blijven, maar dat was niet voldoende. Winst voor de Fransman, met Anger en Pellegrino op twee en drie, voor Schumacher, Taugbøl en Jenssen.

De leiding in het klassement blijft in handen van de Noor Harald Østberg Amundsen, die in de kwartfinales onderuit ging en zo veel bonificatieseconden verloor. Landgenoot Erik Valnes had hem kunnen passeren met een finaleplaats, maar bleef in de halve finales steken en staat in het klassement nu op elf seconden, terwijl Pellegrino en Schumacher opschuiven naar de derde en vierde plek op 25 en 30 seconden van Amundsen.

FOK! Wat een weer: regen in het midden van het land elders overwegend droog

winterbanner

Goede morgen en uiteraard nog de beste wensen voor 2024!

Op verzoek zal het jaaroverzicht van Frutsel op WKN, iets ingekort worden en in een special worden gepost in de eerste week van januari 2024. Het hele overzicht is op het forum terug te lezen in WKN: WKN Jaaroverzicht 2023

Het weer voor vandaag:

Vanochtend komen er vooral in het midden en zuiden enkele buien voor. Er is veel bewolking, maar later is er in het zuiden ook wat zon. In het noorden en oosten neemt de wind steeds verder af en staat er aan het einde van de ochtend weinig wind. In de zuidelijke helft staat er een matige, aan zee vrij krachtige wind uit het westen.

Vanmiddag wordt het in het zuiden droog. Ook in het noordoosten blijft het zo goed als droog. Vooral in een strook over het midden komen dan buien voor. Daar is het zwaar bewolkt, elders is er ook wat zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het noordoosten en 9°C in het zuidwesten. Er staat in het noorden weinig wind. Elders staat er een matige wind uit het (zuid)westen.

Vanavond valt er vooral in het noorden eerst nog wat regen. Later gaat het in het zuiden regenen. Elders is er weinig bewolking en is het droog. In het zuiden staat een matige zuidwestenwind, in het noorden steekt een matige wind uit het oosten op.

Vannacht zijn er perioden met regen. In het noordoosten koelt het af naar 1 a 2 graden boven nul, in het midden en zuiden wordt het niet kouder dan een graad of 7. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In de zuidelijke helft draait de wind naar een zuidelijke richting en blijft matig.

                   

 Gister regende het in, eh, waar niet in Nederland? (Foto: Ouwesok)
Gister regende het in, eh, waar niet in Nederland? (Foto: Ouwesok) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1148

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Fun met Funda #283 - Monstervilla

In het nieuwe jaar hebben we dit pareltje gevonden op Funda. Het betreft een riante vrijstaande villa te Monster, met zwembad en sauna op een erf dat afsluitbaar is met een fraaie dubbele poort.

Het perceel van ruim 7.000 m2 is volledig omheind. Er is geen energielabel voor de woning, maar aangezien er eveneens geen verwarming is, zullen de stookkosten te overzien zijn.

Er is best wat werk aan, maar dat heb je met een vrijstaande villa van bijna 1700 m3 natuurlijk al snel. De staat van het object laat in elk geval veel ruimte om je eigen smaak terug te laten komen in dit in 1983 gebouwde huis. 

De vraagprijs van deze monstervilla is €950k en mocht je interesse hebben, dan kun je nog tot 24 januari 12:00 uur een bod uitbrengen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.