Uitslag PEC Zwolle - NEC

NEC kent een goede week. Nadat het woensdag won van AZ was de ploeg van Rogier Meijer ook te sterk voor PEC Zwolle. In Zwolle won NEC met 1-3 en komt daarmee in het linkerrijtje van de eredivisie.

Afgelopen woensdag moest NEC de laatste minuten uitspelen tegen AZ en nam de drie punten mee naar Nijmegen en ook in Zwolle wist de ploeg van Rogier Meijer te winnen. Vlak voor rust kwam NEC in Zwolle op voorsprong dankzij Elayis Tavşan en direct na rust maakte Bart van Rooij de 0-2.

NEC leek op weg naar een makkelijke zege in Zwolle, maar na een fout van Jasper Cillessen kwam PEC toch terug in de wedstrijd. PEC probeerde het met een slotoffensief om een gelijkspel eruit te slepen, maar slaagde daar niet. In de extra tijd maakte Youri Baas nog de 1-3, waardoor NEC de drie punten mee naar huis nam. Door de zege stijgt NEC naar de negende plaats, een week geleden stond het nog op plaats zestien.