FOK! Wat een weer: droog en zonnig

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vooral op lokale wegen in Friesland, Groningen en Noord-Holland is er vanochtend kans op plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Vanavond kan het vooral in Friesland, Groningen en Noord-Holland plaatselijk glad worden door sneeuwbuien, later mogelijk ook door bevriezing van natte weggedeelten. Verkeer kan hier hinder van ondervinden.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend zijn er in het noorden brede opklaringen waarin mogelijk nog mistbanken ontstaan. Elders is het bewolkt, maar de opklaringen breiden zich langzaam naar het midden uit. In het Waddengebied is er kans op een (winterse) bui. Het vriest op de meeste plaatsen licht, in het noorden eerst matig. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. In het zuiden is het eerst nog bewolkt. Op de Waddeneilanden is een enkele winterse bui mogelijk. In de loop van de middag kan een enkele sneeuwbui in het noorden wat verder landinwaarts komen. De maximumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen iets boven nul. Er is weinig wind.

Vanavond is er in het noorden een enkele winterse bui. Aan de noordkust staat een matige noordoostenwind, elders is er weinig wind.

Komende nacht is er in het noorden en mogelijk ook in het midden een enkele sneeuwbui mogelijk. Op een enkele plaats ontstaat mist. De minimumtemperatuur ligt aan de zuidwestkust rond het vriespunt. Landinwaarts vriest het plaatselijk ongeveer 6 graden. De wind is overwegend zwak.

Tot morgen!

                   

Een wat vriendelijker wolkenluchtje boven het Oostvaardersveld (Foto: aloa)
Besneeuwde zeedijk ten noorden van Harlingen. Met een sneeuwbui boven de Waddenzee tijdens zonsondergang. (Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.