FOK! Wat een weer: droog, later regen vanuit het noorden

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en is het overwegend droog. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, in het noordelijke kustgebied geleidelijk ook hard, windkracht 7.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het noorden regenen. Met een maximumtemperatuur van rond 12°C is het zacht. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig, in het noorden krachtig. Langs de westkust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied is de wind stormachtig, windkracht 8, met daarbij zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vanavond trekt een gebied met regen van noord naar zuid over het land. Vanaf de tweede helft van de avond trekken buien vanaf de Noordzee het noordwesten en noorden van het land binnen. De westelijke wind blijft matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard. Bij buien komen in het Waddengebied zware windstoten rond 80 km/uur voor. Van het noorden uit draait de wind naar een noordwestelijke richting.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en er vallen enkele buien. De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 5 tot 7°C. De matige wind is west tot noordwest, aan de kust hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Verder komen aan de kust zware windstoten voor.

Tot morgen!

                   


Een van de vele foto´s uit de serie in Lauwersoog (Foto: bondage)
Een van de vele foto´s uit de serie in Lauwersoog (Foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.