Humphries en Cross naar finale Grand Slam of Darts

In Wolverhampton zijn zondagmiddag de twee halve finales gespeeld van de Grand Slam of Darts. Dat leverde prima wedstrijden op, hoewel de spanning niet altijd zo hoog was als met name bij twee van de kwartfinales eerder in het toernooi.

James Wade en Luke Humphries openden de halve finales en een fraaie 142-finish voor 2-1 was het eerste hoogtepunt van Humphries. Wade was met 4-2 de eerste die een gaatje sloeg, maar via 5-3 knokte Humphries zich na wat missers van Wade terug naar 5-5. Cool Hand Luke kwam goed uit de volgende pauze en liep naar een 8-5 voorsprong, gevolgd door een mooie 134-finish van Wade.

Humphries liet Wade echter terugkomen tot 8-7, omdat hij voor de negende keer een dart op dubbel-20 liet liggen: Wade kwam op 8-7 door überhaupt pas de eerste 'tops' van de wedstrijd te raken. The Machine kwam vervolgens de pauze uit en trok de stand met 8-8 weer gelijk, maar Humphries won weer twee legs op rij, waarna hij grote kansen liet liggen om op 11-8 te komen en dus werd het 10-9.

Humphries vond nog eens een keer een versnelling en dit keer leek hij Wade er toch echt knockout mee te krijgen: in rap tempo speelde hij zich naar een 15-10 voorsprong, waarna hij het met een strakke 90-finish afmaakte voor een 16-10 zege en een finaleplek.

Stephen Bunting begon daarna uitstekend tegen Rob Cross, maar die kwam op dreef en ging met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Bunting gooide er een 121-finish achteraan voor 3-3, kort daarop liet Cross de kans op een negendarter liggen, maar hij ging wel met een 6-4 voorsprong de tweede onderbreking in.

In de volgende sessie trok Bunting de stand gelijk naar 6-6, waarna Cross met 8-7 de pauze in ging. Met een 110-finish via dubbel-16 plaatste Cross een break voor 9-7 en dat breidde hij uit naar een 11-7 voorsprong, maar Bunting knokte zich nog wel wat terug naar 11-9 bij de volgende onderbreking.

Cross liet zich niet van de wijs brengen en onder meer een fraaie 127-finish hielp hem op weg naar 13-9 en vervolgens 15-10. Cross liet drie keer op rij kansen liggen en zag Bunting daar telkens van profiteren, maar met een lekkere 69-finish maakte hij het alsnog af: 16-13 en zijn tiende majorfinale - zijn eerste op de Grand Slam - was een feit.