Darters Bunting en Cross zeer overtuigend naar halve finales Grand Slam of Darts

In Wolverhampton zijn zaterdagavond de laatste twee kwartfinales van de Grand Slam of Darts gespeeld. Het ging er weer om wie als eerste zestien legs zou winnen en dit keer waren de partijen een stuk minder spannend dan de klassiekers die men op vrijdagavond voorgeschoteld kreeg.

De avond werd geopend door Grand Slam-sensatie Stowe Buntz en Stephen Bunting, die al snel een 4-1 voorsprong pakte. Buntz liet zien dat zijn vorm nog zeker niet voorbij was en knokte zich terug naar 5-5. Met een 84-finish pakte Bunting vervolgens een 8-6 voorsprong, wat hij liet volgen door een 93-finish.

Bunting bleef ze bijzonder goed raken en met een 101-finish kwam hij op 10-6. Met een 180 zette Bunting zich weg op 4, wat hij ook gewoon netjes uitgooide, net als dubbel-8 een leg later: 15-8. In de volgende leg was 48 geen probleem en Bunting maakte het op zeer overtuigende wijze af met een 16-8 zege.

Damon Heta nam het in de laatste kwartfinale op tegen Rob Cross, waarbij het prima gelijk op ging, tot Cross een 6-4 voorsprong pakte. Heta kwam terug tot 6-6, maar Cross won wederom twee legs op rij en breidde dat zelfs uit naar een 12-6 voorsprong. Heta liet alle kansen liggen om hier en daar een leg te pakken en Cross maakte gehakt van de Australiër: 16-6.

Zondagmiddag worden de halve finales gespeeld, 's avonds staat de finale op het programma.