Indrukwekkende Anderson en Humphries naar kwartfinales Grand Slam of Darts

In Wolverhampton zijn woensdagavond de eerste vier achtste finales gespeeld van de Grand Slam of Darts. Na de groepswedstrijden, waarin het om vijf gewonnen legs ging, zijn de wedstrijden nu serieuzer: er moeten tien legs gewonnen worden voor een plek in de kwartfinales.

De eerste achtste finale ging tussen Josh Rock en Krzysztof Ratajski, waarbij de Noord-Ier een snelle 4-0 voorsprong pakte. Ratajski kwam iets beter in de wedstrijd, maar kwam nooit écht in de buurt. Rock liet maar liefst negen matchdarts liggen, maar maakte het op nummer tien dan af: 10-6.

James Wade en Chris Dobey betraden vervolgens het podium en de eerste zes legs werden keurig verdeeld. Via onder meer een 103-finish name Wade een 6-4 voorsprong en dat leek voor Dobey de genadeklap te zijn. Vanaf 9-5 kwam Dobey echter terug tot 9-8, waarna Wade zeven matchdarts liet liggen. Dobey weigerde te profiteren en bij de volgende poging maakte Wade het alsnog af: 10-8 en hij speelt hierna tegen Rock.

Het was daarna aan Gerwyn Price en Gary Anderson, die goed speelde en een 5-3 voorsprong pakte. Het niveau in de wedstrijd was erg hoog, beiden eindigden ruim boven de honderd punten als gemiddelde, maar op de dubbels ging het voor Price mis bij een 8-6 achterstand, waardoor Anderson het uiteindelijk met 10-6 af kon maken.

Ryan Searle opende prima tegen Luke Humphries in de laatste wedstrijd van de avond, maar Humphries kwam weer eens op dreef en hij speelde zich naar een 6-4 voorsprong. Op 8-4 deed Searle wat terug met een 115-finish, maar hij kwam nooit echt meer in de buurt en op matchdart vijf maakte Humphries het met dubbel-8 af voor een plekje in de kwartfinale tegen Anderson.