Feyenoord verliest onnodig bij Lazio en zakt naar derde plaats

Feyenoord heeft dinsdag op bezoek bij Lazio een dure nederlaag geleden in de Champions League. De Rotterdammers verloren in Rome met 1-0, waardoor Lazio Feyenoord voorbij gaat in de stand.

Ciro Immobile bepaalde in de blessuretijd van de eerste helft de eindstand. De Italiaanse spits profiteerde ervan dat Feyenoord op het middenveld de bal verspeelde en niet veel later omspeelde de topscorer van Lazio Feyenoord-doelman Justin Bijlow en zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Feyenoord was gedurende de eerste helft de betere en kreeg ook een aantal kansen, maar die waren besteed aan de aanvallers van Feyenoord.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker en met name Santiago Giménez was dichtbij, maar zijn kopbal ging net voorlangs. In de extra tijd was het nog bijna 1-1, maar een kopbal van invaller Ayase Ueda werd gepakt door Lazio-doelman Ivan Provedel.

Door de zege gaat Lazio voorbij in de stand. De Italianen hebben nu zeven punten uit vier wedstrijden, Feyenoord heeft één punt minder. Atletico Madrid gaat aan de leiding met acht punten na een ruime overwinning tegen Celtic (6-0).