FOK! Wat een weer: buien, zon en regen

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend vallen in het noordwesten van het land enkele buien, mogelijk onweert het daar ook plaatselijk. In de rest van het land is het droog en schijnt eerst de zon volop. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking toe. De wind uit het zuiden is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar komen ook wolken voor. Aan het einde van de middag gaat het in het zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt in het noorden rond 13°C, in het zuiden kan het 16°C worden. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig, In het noordelijk kustgebied kan het eerst nog krachtig waaien uit het zuidwesten, met windkracht 6.

Vanavond is er steeds meer bewolking. Het regent eerst alleen in het zuiden, maar geleidelijk breidt deze zich over het hele land uit. Er is eerst maar weinig wind, maar in het zuidoosten van het land staat later mogelijk enige tijd een vrij krachtige westenwind, met windkracht 5.

Komende nacht regent het eerst op veel plaatsen. Later in de nacht wordt het in het zuidoosten overwegend droog. De temperatuur daalt naar omstreeks 8 graden. De wind komt overwegend uit een westelijke richting en is meest matig, aan zee soms (vrij) krachtig.

Tot morgen! 

                   

Zachte herfst laat eikebladhortensia in herfstkleur opnieuw bloeien (Foto:klokhuisje)
Zachte herfst laat eikebladhortensia in herfstkleur opnieuw bloeien ((Archief)foto:klokhuisje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.