Darter Humphries na thriller in halve finales World Grand Prix, Price en Smith simpel door

In het Engelse Leicester zijn vrijdagavond de kwartfinales gespeeld in de World Grand Prix, een van de grote majors in de dartswereld. Op het toernooi dient men niet alleen met een dubbel te eindigen, maar er ook mee te beginnen. Net als in de achtste finales ging het om drie gewonnen sets.

Gerwyn Price opende de avond tegen de Duitser Martin Schindler, die er eigenlijk totaal niet aan te pas kwam. Hij wist welgeteld één keer per ongeluk een leg te winnen, maar verder was de Welshman oppermachtig: 3-0. Wereldkampioen Michael Smith had het íets minder makkelijk met zijn Engelse landgenoot Andrew Gilding, maar op een wat lastige derde set na viel het ook wel mee en dus won ook Smith met 3-0.

Vervolgens de kraker van de avond, Peter Wright tegen Luke Humphries. Snakebite won de eerste twee sets, maar kreeg het daarna wat lastiger, terwijl Humphries lekker in zijn spel kwam. De Engelsman draaide het volledig om en in een zinderende vijfde en laatste set trok hij alsnog de 3-2 winst naar zich toe.

De Engelsen Chris Dobey en Joe Cullen sloten de avond af en ook dat werd een vrij spannende wedstrijd. Dobey nam een 2-1 voorsprong in sets, maar Cullen won de vierde set en was in de beslissende vijfde set de betere: 3-2.

Zaterdagavond worden de halve finales vanaf 21.00 uur gespeeld. Smith speelt dan tegen Price, Cullen neemt het vervolgens op tegen Humphries.