Rugbyers Wales kloppen Fiji na zinderende slotfase, Bokke openen met winst

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar zondag. In Frankrijk is het wereldkampioenschap rugby bezig en zondag werden er weer drie groepswedstrijden gespeeld, waardoor inmiddels zestien van de twintig teams in actie zijn gekomen.

Japan - Chili (groep D)
Met een try van Rodrigo Fernandez schoot debutant Chili uit de startblokken, maar Japan sloeg al snel terug via Amato Fakatava, die twee tries noteerde. Jone Naikabula scoorde ook en nadat Chili met Alfonso Escobar iets terug kon doen ging Japan los: tries van Michael Leitch, Ryoto Nakamura en Warner Dearns zorgden samen met zes conversies van Rikiya Matsuda voor een 42-12 zege voor de Brave Blossoms.

Zuid-Afrika - Schotland (groep B)
De wereldkampioenen kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij twee rake penalty kicks van Manie Libbok, terwijl Finn Russell er voor Schotland één scoorde. De Schotse productie bleef daar echter op steken, terwijl de Bokke in de tweede helft via tries van Pieter-Steph du Toit en Kurt-Lee Arendse een voorsprong namen, om uiteindelijk met 18-3 te winnen.

Wales - Fiji (groep C)
De laatste wedstrijd van de dag was de meest spectaculaire, waarbij Wales dankzij Josh Adams een snelle voorsprong pakte. Waisea Nayacalevu scoorde voor Fiji en niet veel later scoorde ook Lekima Tagitagivalu een try, waarna Wales via tries van George North en Louis Rees-Zammit weer langszij kwam. Elliot Dee maakte er een grotere voorsprong van, maar tries van Josua Tuisova en Mesake Doge brachten de spanning helemaal terug. In de laatste seconden kon Fiji de comeback afmaken, maar Semi Radradra liet de bal vallen na een fraaie pass en dus won Wales met 32-26.