Grand Prix van San Marino gedomineerd door Martin, Pedrosa maakt indruk

Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli is zondagmiddag de Grand Prix van San Marino verreden in de MotoGP. Dat werd niet de meest enerverende race ooit, maar voor de in de zon wegsmeltende toeschouwers mocht dat de pret niet drukken.

Net als bij de sprintrace was de poleposition voor Jorge Martin, die naast Marco Bezzecchi en Francesco Bagnaia stond. Maverick Viñales, wildcardrijder Dani Pedrosa en Aleix Espargaro vormden de tweede startrij, voor Brad Binder, Luca Marini en Marc Marquez.

Martin's start was prima, hij kreeg Bagnaia, Bezzecchi en de opnieuw goed vertrokken Binder achter zich aan. In de eerste paar ronden reden die vier wat weg van Pedrosa, terwijl de strijd tussen Bezzecchi en Bagnaia er voor zorgde dat Martin zich ook een beetje los kon rijden van de rest.

Eenmaal over de helft van de race was Binder weggevallen, hij gleed vanaf de vierde plek onderuit, terwijl Martin, Bagnaia en Bezzecchi een gat van anderhalve seconde hadden naar de redelijk eenzaam rondrijdende Pedrosa.

In de slotfase kon Martin zijn voorsprong beetje bij beetje uitbreiden, terwijl Bezzecchi weg was gereden bij Bagnaia. Die kreeg op zijn beurt in de laatste ronde bezoek van Pedrosa, maar de geblesseerde kampioenschapsleider wist de oudgediende van zich af te houden voor plek drie.