Moto3-coureur Veijer knap 5e in Misano, Alonso wint weer

De jongelingen in de Moto3 hebben zondagochtend op het circuit van Misano de Grand Prix van San Marino gereden. Het werd weer een mooie strijd, hoewel de groep waarin gestreden werd om de winst iets kleiner was dan gebruikelijk.

Jaume Masia stond op poleposition, naast Ayumu Sasaki en Kaito Toba. Op rij twee stonden Diogo Moreira, Deniz Öncü en David Alonso, voor David Muñoz, kampioenschapsleider Daniel Holgado en Stefano Nepa - Collin Veijer vertrok van een uitstekende tiende positie.

Masia nam de touwtjes in de openingsfase in handen, Öncü en Moreira volgden en Sasaki probeerde ook nog de aansluiting te houden, terwijl Veijer rond de achtste plek prima mee kon. Moreira moest een beetje afhaken bij de kopgroep, waar Alonso en Muñoz zich juist kwamen melden - op driekwart van de race hadden we zo vier heren in de kopgroep.

Met Öncü, Masia en Alonso voorop begon de laatste ronde, Muñoz was min of meer afgehaakt. Met een flinke beuk zette Masia Öncü aan de kant, waar Alonso van profiteerde: hij pakte de winst, voor Masia en Öncü. Muñoz werd vierde, maar extra aandacht mag naar plek vijf: Collin Veijer, een week nadat hij drie tenen brak in de kwalificatie in Barcelona.

Sasaki finishte overigens als zevende en ook dat was van belang: Holgado rondde een matige race af als zestiende, waardoor Sasaki tot op een paar punten is genaderd in het kampioenschap.