Nederlandse volleybalsters verslaan ItaliŰ en pakken brons op EK

De Nederlandse volleybalsters hebben brons veroverd op het EK. In de kleine finale tegen Italië won Oranje met duidelijke cijfers: 3-0 (25-23, 28-26 en 25-20).

Nederland was vrijdag in de halve finale uitgeschakeld door Servië en dus wachtte er een strijd om het brons tegen Italië, dat verloor van Turkije in de andere halve finale. Oranje stond net zoals het hele toernooi goed te spelen en de Nederlandse volleybalsters namen een voorsprong in de eerste set (20-16. Italië kwam nog even terug in de set maar dankzij een servicefout bij de Italiaanse volleybalsters pakte Oranje de openingsset.

In de tweede set sloeg Nederland halverwege de set een gaatje, maar ook deze keer kwam Italië dankzij sterke services terug in de set en de Italiaanse volleybalsters kregen verschillende setpunten, maar die werden steeds weggeslagen door Oranje. En bij het eerste setpunt van Oranje was het direct raak. In de derde set was het Nederland die als eerste een gaatje sloeg. Waar de Nederlandse volleybalsters in de eerste twee sets nog een voorsprong weggaven hielden ze deze keer wel de voorsprong vast en bij het eerste wedstrijdpunt was het direct raak.