CD Projekt RED zet 'groot deel' van Cyberpunk team in op ontwikkeling The Witcher 4

CD Projekt RED schuift een 'groot gedeelte' van het Cyberpunk 2077 team door naar de ontwikkeling van The Witcher 4 (officieel nog bekend als Polaris). CEO Adam Kiciński geeft aan dat het bedrijf meer middelen richting The Witcher 4 schuift zodra de ontwikkeling van Cyberpunk 2077: Phantom Liberty is voltooid.

Ook is er een ontslagronde aangekondigd waarbij CD Projekt RED ongeveer 100 werknemers gaat ontslaan, ze geven aan dat er momenteel een overpopulatie aan personeel is. Ze kunnen deze personeelsleden in de toekomst niet inzetten op andere projecten. CD Projekt RED geeft aan dat de ontslagronde ongeveer 1 miljoen euro gaat kosten aan vergoedingen.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty komt uit op 26 september en zal een hoop nieuwe content aan Cyberpunk 2077 toevoegen. Daarbij worden er ook gameplay aanpassingen doorgevoerd en kun je na de update onder andere vechten in voertuigen en is het mogelijk om in een Cyberpsychose te raken (bekend van de animeserie: Cyberpunk: Edgerunners). Als je te veel van je zwakke menselijke lichaam vervangt met de betere Cyberware, bestaat dus de kans dat je verandert in een hersenloze moordmachine.

Verder wordt er gewerkt aan Project Orion dat een sequel van Cyberpunk 2077 wordt, en aan Hadar. Hadar wordt een nieuwe IP en is dus nog niet in ontwikkeling.