Uitslag Heracles - NEC

Heracles Almelo heeft zijn eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. De promovendus verloor vorige week van Ajax, maar in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won het met 2-1 van NEC, die daarmee ook hun tweede competitiewedstrijd verloren.

In Almelo kwam NEC in de eerste helft op voorsprong. De Japanner Koki Ogawa opende de score door met een lage schuiver de 0-1 op het scorebord te zetten. De Nijmeegse ploeg wist hun voorsprong niet vast te houden. Een kwartier in de tweede helft zorgde Emil Hansson voor de gelijkmaker.

Daarna ging de thuisploeg op zoek naar de overwinning. Eerst bracht Jasper Cillessen nog redding op een schot van Anas Ouahim, maar bij een nieuwe poging had de doelman van NEC geen antwoord op een afstandsshot van de nummer tien van Heracles. NEC probeerde het nog wel en werd ook gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren, waardoor de eerste overwinning van Heracles een feit is. NEC moet nog wachten op het eerste punt nadat het vorige week ook verloor van Excelsior.