Mini wint Formule 3-sprintrace op Hungaroring, eerste podium Bedrin

De jongelingen in de Formule 3 hebben zaterdagochtend hun sprintrace afgewerkt op de Hungaroring. Op het Hongaarse asfalt werd flink gestreden en wat de podiumplekken betreft ging dat door tot de laatste paar bochten.

De poleposition was voor Gabriele Mini, met Nikita Bedrin naast zich. Christian Mansell en kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto vertrokken vanaf rij twee, voor Nikola Tsolov, Paul Aron, Oliver Goethe, Jonny Edgar, Franco Colapinto, Leonardo Fornaroli en Prema-duo Dino Beganovic en Zak O'Sullivan.

Bedrin vertrok voor het eerst vanaf rij één en deed dat uitstekend, want hij nam Mini gelijk te grazen voor de leiding. Mansell en Bortoleto volgden, voor Aron, Goethe, Tsolov, Colapinto en de sterk vertrokken O'Sullivan.

Bortoleto ging rap voorbij Mansell, die Aron in zijn nek kreeg. Richting de helft van de race kon Mini de leiding terugpakken van Bedrin, terwijl Bortoleto ruim achter hen reed. Niet veel later kwam Sebastian Montoya stil te vallen: safety car, dus de voorsprong van Mini en Bedrin was weg.

Met Mini, Bedrin, Bortoleto, Mansell en Aron voorop en drie ronden te gaan konden we weer door. Met veel pijn en moeite werkte Aron zich langs Mansell, die ook gelijk werd gepasseerd door Goethe. Mini kwam niet in gevaar en reed naar de zege, Bortoleto pakte in de laatste paar bochten de tweede plek weg van Bedrin, die met plek drie wel zijn eerste podium pakte.