FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 juli 2023

Hauger domineert F2-sprintrace op Hungaroring

Op de Hungaroring is zaterdagmiddag de sprintrace in de Formule 2 verreden. Zoals wel vaker op het bochtige Hongaarse circuit was het niet de meest zinderende race ooit, maar dat mocht de pret uiteindelijk natuurlijk niet drukken.

Kush Maini vertrok vanaf poleposition, met Dennis Hauger naast hem en Jehan Daruvala, Oliver Bearman, Ayumu Iwasa, Isack Hadjar, Theo Pourchaire en kampioenschapsleider Frederik Vesti daar weer achter. De start van Maini was behoorlijk matig: Hauger ging er gelijk voorbij en ook Iwasa en Bearman volgden.

Maini herstelde zich en nam de derde plek weer over van Bearman, die daarna aangevallen werd door Pourchaire. De Fransman vocht een mooie strijd uit met Bearman en Maini, waarbij met name Maini het onderspit dolf: hij werd ook nog gepasseerd door Daruvala en finishte als zesde.

Pourchaire leek even op weg naar het podium, maar Bearman pakte hem in de slotfase weer terug en finishte als derde. De winst ging onbedreigd naar Hauger, met Iwasa op de tweede plek. Richard Verschoor reed een grotendeels onzichtbare race en passeerde de meet als dertiende.

Voetbalsters VS en Japan openen WK met zeges op Vietnam en Zambia

In Nieuw-Zeeland en Australië is het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen volle bak in gang. Zondagochtend opent Nederland haar toernooi om 09.30 uur met een wedstrijd tegen Portugal, maar er zijn natuurlijk al de nodige wedstrijden gespeeld.

Groep A
In de openingswedstrijd van het toernooi nam Nieuw-Zeeland het in het eigen Auckland op tegen Noorwegen. Het was een wat gezapige partij, maar de ruim veertigduizend toeschouwers konden kort na rust uit hun dak gaan: Hannah Wilkinson tekende voor de openingstreffer en daar bleef het ook bij, na vijf WK's met steeds drie wedstrijden zonder overwinning was de eerste WK-zege een feit.

De Filipijnen debuteerden met een wedstrijd tegen Zwitserland en kwamen zowaar op voorsprong, hoewel de scheidsrechter daar rap een einde aan maakte: Katrina Guillou stond buitenspel. Kort voor rust schoot Ramona Bachmann vanaf elf meter raak namens Zwitserland, na twintig minuten in de tweede helft tekende Seraina Piubel voor de 2-0 eindstand in Dunedin.

Groep B
Australië speelde in Sydney op de openingsdag tegen het Ierland van Vera Pauw, wat niet echt een fantastische wedstrijd werd. De ruim 75 duizend fans konden vroeg in de tweede helft wel juichen: vanaf elf meter tekende Steph Catley voor de 1-0 eindstand in Australisch voordeel.

Nigeria speelde tegen olympisch kampioen Canada, daar werd in anderhalf uur voetbal zelfs helemaal niet gescoord. Topscorer Christine Sinclair liet de kans op winst liggen door een penalty te missen en zo nog niet voor het zesde WK op rij te scoren, terwijl Nigeria na een walgelijke overtreding eindigde met tien vrouwen.

Groep C
Spanje opende tegen Costa Rica, dat na ruim twintig minuten al scoorde in de persoon van Valeria del Campo - helaas wel in eigen doel, 1-0 voor Spanje dus. Aitana Bonmati verdubbelde die score twee minuten later en nog eens vier minuten later tekende Esther Gonzalez voor de 3-0. Een monsterscore lag in het verschiet, maar ineens was het ook weer klaar: in de resterende tijd viel geen enkele goal meer.

Japan begon tegen debutant Zambia, waar de laatste tijd nogal wat om te doen was. Het duurde tot laat in de eerste helft voor Hinata Miyazawa de score opende voor Japan, tien minuten na rust was Mina Tanaka trefzeker en kort daarop scoorde Miyazawa nog eens. Zambia werd weggespeeld en via Jun Endo en Riko Ueki liep Japan uiteindelijk weg naar een 5-0 overwinning.

Groep D
Debutant Haïti weerde zich stevig tegen het Engeland van Sarina Wiegmans, dat een penalty van Georgia Stanway nodig had om na een half uur op voorsprong te komen. Daar bleef het bij in Brisbane, een uitstekend debuut voor Haïti dus, hoewel het ze uiteindelijk niks opleverde. Denemarken wankelde lang tegen China, maar in de 90e minuut trok Amalie Vangsgaard toch de drie punten over de streep met de 1-0.

Groep E
De groep waarin Nederland en Portugal zondagochtend in Dunedin in actie komen, zaterdag speelden de VS en Vietnam al in Auckland. Sophia Smith opende de score binnen een kwartier, kort voor rust verdubbelde ze de score tegen de debutanten uit Azië. Lindsey Horan gooide het definitief op slot met een kwartier te spelen: 3-0.

Pogacar wint laatste bergrit in Tour de France

De laatste bergrit in de Tour de France is gewonnen door Tadej Pogacar. In een sprintje met vijf was de Sloveen de snelste voor Felix Gall, en Jonas Vingegaard. Voor Pogacar was het zijn tweede ritzege in de Tour de France.

Veel spanning in de strijd om het geel was er voor de laatste bergrit niet, maar voor de derde plaats in het eindklassement was het nog wel spannend. Adam Yates stond voorafgaand aan de twintigste rit op de derde plaats, vlak daarachter gevolgd door Carlos Rodríguez en zijn tweelingbroer Simon Yates. Vrij snel in de rit kwam Rodríguez hard ten val, waar ook Sepp Kuss bij betrokken was.

Die valpartij in de afdaling zorgde voor wat verschillen in het peloton en Jonas Vingegaard zat in de eerste groep, terwijl Pogacar niet mee was en hij zijn team op kop zette om het verschil met de eerste groep te dichten. Dat lukte uiteindelijk, mede doordat Vingegaard zich samen met zijn ploeggenoot Dylan van Baarle liet terugzakken.

Giulio Ciccone kwam op de eerste vier beklimmingen van de dag als eerste boven en daarmee stelde hij zijn bolletjestrui veilig, daarna ging de aandacht vooral naar Thibaut Pinot. De populaire Fransman, die dit jaarafscheid neemt van het profwielrennen, zat samen met Mattias Skjelmose, Warren Barguil, Chris Harper, Valentin Madouas, Maxim Van Gils, Kevin Vermaerke en Rigoberto Uran in de kopgroep, maar op de Petit Ballon ging hij er alleen vandoor. Op die klim stond het helemaal vol met zijn fans en zou hij ook als eerste boven komen.

Met nog één klim te gaan mocht Pinot even hopen op ritwinst, maar na een aanval van Pogacar vroeg op de slotklim werd de populaire Fransman bijgehaald door de Sloveen en Jonas Vingegaard. Ook Felix Gall kon de twee beste renners van de Tour de France volgen. Na de top konden ook Adam en Simon Yates de aansluiting maken, waarna in een sprint Pogacar duidelijk de snelste was. Hij boekte zijn tweede ritzege deze Tour.

Vingegaard kwam als derde over de streep en mag zondag zijn tweede Tour de France-winst vieren op de Champs-Élysées.

Results powered by FirstCycling.com

F1: Hamilton grijpt poleposition in Hongarije, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft de reeks van poleposition van Max Verstappen doorbroken. De Brit was in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije drie duizendste van een seconde sneller dan de Nederlander. Lando Norris nam op minder dan een tiende genoegen met de derde plek.

In de kwalificatie werd het nieuwe format gehanteerd, waardoor alle coureurs in Q1 op de harde banden naar buiten moesten. Het leverde voor de nodige coureurs problemen op, want de track limits werden meermalen overschreden en omdat de baan sneller werd moesten bijna alle rijders een extra run maken. Zoals gewoonlijk waren er in de laatste minuut weer vele verschuivingen en de strijd om de felbegeerde plek vijftien ging om duizendsten van een seconde. Alexander Albon en Yuki Tsunoda strandden op slechts een fractie van een seconde. Verrassender was dat George Russell met de Mercedes er al gelijk uit lag. Dat gold ook voor Kevin Magnussen en Logan Sargeant.

Voor Q2 werden de harde banden ingeruild voor de mediums. Verstappen zag zijn snelste tijd afgenomen worden vanwege baanlimieten en moest een tweede run maken. Tegen het einde werd het spannend en werd duidelijk dat er een Ferrari zou sneuvelen. Carlos Sainz kwam twee duizendste tekort om door te gaan. Ook Esteban Ocon, de dit weekend teruggekeerde Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Pierre Gasly waren klaar.

Verstappen zette in het laatste deel op de zachte banden met een 1.16,612 de toon, voor Hamilton en Norris. In de tweede run zat de Nederlander flink onder zijn snelste tijd, maar een slechte derde sector kostte hem poleposition, want Hamilton bleek 0,003 seconde sneller, terwijl Norris aansloot op plek drie. Oscar Piastri eindigde als vierde, voor de verrassend snelle Guanyu Zhou die met zijn door een Ferrarimotor aangedreven Alfa Romeo voor de Ferrari van Charles Leclerc parkeerde. Valtteri Bottas eindigde als zevende, voor Fernando Alonso, Sergio Perez en Nico Hülkenberg.

Random Pics van de Dag #986

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Hamilton bovenaan in laatste training Hongarije, Verstappen tweede

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije heeft zaterdagmiddag de snelste tijd opgeleverd voor Lewis Hamilton. De verrassende Mercedescoureur was een kwart seconde sneller dan wereldkampioen Max Verstappen.

Op het Hongaarse asfalt had Verstappen vooral op de zachte banden flinke moeite om grip te vinden, maar hij was wel snel genoeg om teamgenoot Sergio Perez op zes duizendsten van een seconde naar plek drie terug te verwijzen. Nico Hülkenberg deed het met een vierde plek uitstekend, voor Lando Norris en George Russell.

Om 16.00 uur begint de kwalificatie in Hongarije, de volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Het nutteloze feitje van de dag: Ouder dan Almere

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Onlangs hadden we in deze rubriek al een bijzonder feitje rond de promotie van Almere City FC van de Eerste Divisie naar de Eredivisie. Een jonge stad als Almere biedt de kans op talloze bijzondere feitjes maar één van leukste is toch wel dat de trainer van de voetbalclub ouder is dan de stad zelf. Alex Pastoor kwam ter wereld in 1966 en de eerste woningen in Almere werden pas in 1976 opgeleverd.

Halvefinalisten World Matchplay bekend, Humphries en Cullen maken indruk

In de Winter Gardens in Blackpool zijn de kwartfinales gespeeld van de World Matchplay, een van de oudere majors in de dartswereld. Donderdagavond stonden de eerste twee op het schema, vrijdagavond werden de overige twee gespeeld - zaterdagavond volgen de halve finales.

De Engelsman Joe Cullen opende bijzonder sterk tegen zijn Noord-Ierse opponent Daryl Gurney, maar die wist zich nog keurig terug te knokken van 5-0 naar 12-10. Op het moment dat het weer echt spannend begon te worden kwam Cullen echter weer op dreef en maakte hij het alsnog overtuigend af: 16-11.

In een Engels onderonsje nam Chris Dobey het vervolgens op tegen Nathan Aspinall, waarbij het lange tijd gelijk op ging. Dobey had een 6-4 voorsprong, maar Aspinall kwam langszij en vanaf 12-8 bij de laatste onderbreking maakte hij het af: 16-12.

Vrijdagavond opende Ryan Searle tegen de Welshman Jonny Clayton en ook hier ging het gelijk op: 5-5 na tien legs, 8-7 voor Searle na vijftien legs. Clayton begon vanaf dat moment echter beter in zijn spel te komen en met een uitstekende run kwam hij op 12-9 om het vervolgens met 16-12 af te maken.

De kwartfinales werden afgesloten door de Australiër Damon Heta en de Engelsman Luke Humphries en ook hier stond het na tien legs 5-5. Daarna sloeg Humphries een gat maar 9-6, waarna Heta aan een comeback begon. Op 15-13 maakte Humphries het echter af met een bijzonder fraaie 92-finish, via twee keer dubbel-18: 16-13.

Mini wint Formule 3-sprintrace op Hungaroring, eerste podium Bedrin

De jongelingen in de Formule 3 hebben zaterdagochtend hun sprintrace afgewerkt op de Hungaroring. Op het Hongaarse asfalt werd flink gestreden en wat de podiumplekken betreft ging dat door tot de laatste paar bochten.

De poleposition was voor Gabriele Mini, met Nikita Bedrin naast zich. Christian Mansell en kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto vertrokken vanaf rij twee, voor Nikola Tsolov, Paul Aron, Oliver Goethe, Jonny Edgar, Franco Colapinto, Leonardo Fornaroli en Prema-duo Dino Beganovic en Zak O'Sullivan.

Bedrin vertrok voor het eerst vanaf rij één en deed dat uitstekend, want hij nam Mini gelijk te grazen voor de leiding. Mansell en Bortoleto volgden, voor Aron, Goethe, Tsolov, Colapinto en de sterk vertrokken O'Sullivan.

Bortoleto ging rap voorbij Mansell, die Aron in zijn nek kreeg. Richting de helft van de race kon Mini de leiding terugpakken van Bedrin, terwijl Bortoleto ruim achter hen reed. Niet veel later kwam Sebastian Montoya stil te vallen: safety car, dus de voorsprong van Mini en Bedrin was weg.

Met Mini, Bedrin, Bortoleto, Mansell en Aron voorop en drie ronden te gaan konden we weer door. Met veel pijn en moeite werkte Aron zich langs Mansell, die ook gelijk werd gepasseerd door Goethe. Mini kwam niet in gevaar en reed naar de zege, Bortoleto pakte in de laatste paar bochten de tweede plek weg van Bedrin, die met plek drie wel zijn eerste podium pakte.

Tour: Etappe 20 - Korte en zeer lastige Vogezenrit als 'afsluiting'

De Tour de France zit er bijna op, we hebben nog één echte rit te gaan en dan volgt zondag de champagne- en sprintrit naar en in Parijs. Na de geweldige etappe van gisteren kan het ook vandaag weer erg leuk worden: geen hooggebergte, maar juist de hele dag op en af en dat zorgt vaak voor leuke taferelen.

De heren gaan vandaag van start in Belfort en beginnen dan aan een 133 kilometer lange tocht door de Vogezen, waarbij het gelijk al omhoog gaat op de Ballon d'Alsace. Drie keer tweede categorie, de Col de la Schlucht van de derde categorie, waar US Postal ooit het onderspit dolf, en dan een faraie afsluiting: de Petit Ballon en de Col du Platzerwasel, beiden van de eerste categorie en beiden flink pittig.

Vanaf de Platzerwasel rijdt men door naar Le Markstein-Fellering voor de finish, de laatste kilometers zijn min of meer vlak, dus op de Platzerwasel moet het gebeuren. Voor alle details verwijzen we weer door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, de start is even na half twee - de NOS, Sporza en Eurosport zijn allemaal live - en de finish staat al tussen tien voor vijf en kwart over vijf gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)

FOK! Wat een weer: iets frisser

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend schijnt hier en daar de zon. In het noorden, geleidelijk ook in het westen, komen enkele buien voor. De wind wordt overal zuidwest en is overwegend matig.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met in de noordelijke helft enkele buien. In de zuidelijke helft blijft het overwegend droog met vooral in het zuidoosten af en toe zon. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond blijft de bewolking overheersen. Vooral in het westen en noorden gaat het af en toe regenen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied later krachtig.

Komende nacht valt er langs de westkust en in het noordwesten en noorden regen, elders is het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Bewolking boven de oude haven in Zaandam (Foto: DJMO)
Bewolking boven de oude haven in Zaandam (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Geen straf voor man die eigen hond doodde

Een 43-jarige man uit de Hoeksche Waard kan volgens het Openbaar Ministerie niet strafrechtelijk worden verweten dat hij zijn eigen hond heeft omgebracht. Uit rapportages van deskundigen blijkt dat de verdachte tijdens het gepleegde feit in een kortdurende psychose zat. Hij had waanbeelden en hallucinaties. Volgens het Openbaar Ministerie is er daarom sprake van volledige ontoerekeningsvatbaarheid.

De man zorgde samen met zijn ex-partner voor de hond. Zijn ex-partner kreeg in de avond van 9 april een alarmerend WhatsApp-bericht van de verdachte met de tekst ‘help’. Toen ze hem de volgende ochtend belde, maakte hij een verwarde indruk. Bij het ophalen van de hond trof ze haar ex-partner aan en was hij niet zichzelf. Toen de politie uiteindelijk ter plaatse kwam hadden ze een taser nodig om hem onder controle te krijgen.

De verdachte zelf verklaart dat hij ervan overtuigd was dat de hond behekst was. Volgens hem moest zijn huisdier daarom om het leven worden gebracht. De officier van justitie vindt dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn.

De rechtbank deed direct uitspraak en vonniste conform de eis van de officier van justitie. De man krijgt inmiddels psychische hulp.

Spanje gaat zondag stemmen, machtswisseling verwacht

Zondag gaan de Spanjaarden naar de stembus, enkele dagen voor de verkiezingen in Spanje is de campagne geïntensiveerd, de socialistische premier Pedro Sanchez probeert de macht te behouden maar peilingen blijven wijzen op een machtswisseling.

Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt de leider van de Volkspartij (PP), Alberto Núñez Feijoo, de nieuwe premier, zij het waarschijnlijk met de steun van de extreemrechtse Vox-partij, iets wat niet is gebeurd sinds de Spaanse democratie begon na het einde van de militaire dictatuur in de jaren zeventig.

Deskundigen en politieke commentatoren speculeren al over de vele mogelijke veranderingen die dit in het land zou kunnen teweegbrengen.

Tijdens de campagne zijn er nauwelijks economische voorstellen besproken, maar men is het er algemeen over eens dat als er een regeringswisseling komt, dit zal worden weerspiegeld in de economie.

"De oppositie is zeer kritisch over de belastingverhogingen van de afgelopen jaren, ook vanwege de stijging van de pensioenuitgaven als gevolg van de recent doorgevoerde hervorming", zegt Marcel Jansen, een onderzoeker bij de in Madrid gevestigde denktank FEDEA tegen Euronews.

"Ik geloof dat de PP van plan is de stijging van de uitgaven te verminderen en ook de belastingen te verlagen. Het belangrijkste is dat als je de belastingen in Spanje wilt verlagen, je bijna direct moet bezuinigen en na een decennium van al bezuinigen in Spanje, betekent nieuwe bezuinigen echt het bot raken."

De nieuwe regering zal ook een andere uitdaging hebben, namelijk het terugdringen van zowel de Spaanse schuld, die iets meer dan 112% van het BBP bedraagt, als het tekort, dat wil zeggen het verschil tussen inkomsten en uitgaven, dat momenteel 4,8% bedraagt.

Ook op maatschappelijk vlak zullen er enkele merkbare veranderingen zijn. Een van de meest getroffen wetten zou de zogenaamde Trans-wet kunnen zijn. De wetgeving depathologiseert geslachtsverandering, in overeenstemming met de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie, en staat toe dat dit vanaf 16 jaar mogelijk is zonder enig medisch onderzoek.

Dit voorstel werd afgelopen februari aangenomen en de PP heeft beloofd deze wet in te zullen trekken.

Uge Sangil, voorzitter van de Staatsfederatie van Lesbiennes, Homo's, Trans- en Biseksuelen (FELGBT), vertelde Euronews dat dit een grote zorg is voor de Spaanse LGBTQI-gemeenschap.

Zondag kent Spanje misschien de nieuwe kleur van zijn regering, hoewel nog niets vaststaat, inclusief wekenlange coalitieonderhandelingen of zelfs een herhaling van de verkiezingen, net als in 2019. 

Weens onderzoeksteam wil stukjes schedel van Beethoven onderzoeken

In Wenen willen onderzoekers stukjes bot onderzoeken die afkomstig zouden zijn uit de schedel van Ludwig van Beethoven. De Medische Universiteit van Wenen had de botfragmenten cadeau gekregen. 

Een Amerikaan vond de stukjes bot op het landgoed van zijn familie. Een verwante arts uit Oostenrijk zou de botfragmenten hebben meegenomen toen het lichaam van Beethoven werd herbegraven.

De Universiteit van Wenen wil nagaan of de botten echt van Beethoven komen en dan zoeken naar ziekteverschijnselen. Een theorie is dat Beethoven zijn gehoor en later zijn leven verloor door loodvergiftiging. Hij stierf in Wenen in 1827 op 56-jarige leeftijd. Zijn muziekstukken behoren tot de grote werken van de klassieke muziek.

De WHO dringt aan op waakzaamheid voor knokkelkoorts - ook in Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft haar bezorgdheid geuit over de verspreiding van het denguevirus. 

Sinds 2000 is het aantal jaarlijkse gevallen nu verachtvoudigd tot naar schatting 4,2 miljoen, zei het hoofd van de WHO-afdeling voor verwaarloosde tropische ziekten, Velayudhan, in Genève. De helft van de wereldbevolking loopt nu het risico dengue te krijgen.

In de Europese regio van de WHO zijn er al lokale besmettingen geweest in een twintigtal landen, waaronder Spanje en Frankrijk. Volgens de Europese gezondheidsautoriteit ECDC zijn er dit jaar nog geen besmettingen gemeld.

Het Dengue-virus wordt overgedragen door Aedes-muggen, die in tropische en subtropische klimaten leven. Ze verspreiden zich nu echter ook naar andere regio's. De muggen broeden in stilstaand water. Er zijn geen medicijnen tegen de knokkelkoorts, die ernstige pijn in het lichaam kan veroorzaken, behalve medicijnen die aanwezige koorts doen verminderen.

Biden draagt Lisa Franchetti voor als hoofd van Amerikaanse marine

President Joe Biden heeft voorgesteld om admiraal Lisa Franchetti aan te stellen als de eerste vrouwelijke Chief of Naval Operations (CNO) in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Als de Senaat akkoord gaat, zal Franchetti, op 59-jarige leeftijd, de eerste vrouw zijn die deze functie bekleedt en tevens het eerste vrouwelijke lid van de generale staf, ook wel bekend als de ‘Joint Chiefs of Staff’. Op dit moment is zij de plaatsvervanger van de huidige hoofd van de marineoperaties, Michael Gilday, die binnenkort met pensioen gaat.

Franchetti, is in 1985 in dienst genomen en heeft gediend als commandant van de US Naval Forces Korea, plaatsvervangend hoofd van marineoperaties voor ontwikkeling van oorlogsgevechten en directeur voor strategie, plannen en beleid van de gezamenlijke staf, volgens haar officiële biografie. Ze heeft ook het bevel gevoerd over twee gevechtsgroepen van vliegdekschepen en werd in september 2022 vice-CNO.      

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #236 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1445
special
Random Pics van de Dag #1444
special
Random Pics van de Dag #1443
special
Mannendag Babes 2024
special
Mannendag: 9 Beroepen die vrijwel alleen mannen willen of kunnen uitvoeren
©FOK.nl e.a.