BNNVARA stapt uit talkshow OP1: 'verschil van inzicht'

BNNVARA heeft aangekondigd dat het stopt met de gezamenlijke talkshow Op1 vanaf 1 augustus, vanwege "een verschil van inzicht over de aansturing en invulling van het programma". De omroep is sinds de start van Op1 in 2020 betrokken geweest bij het programma. Het is niet duidelijk welk verschil van inzicht heeft geleid tot deze beslissing, maar BNNVARA geeft aan dat hun voorstellen om veranderingen aan te brengen niet succesvol waren.

Ondanks het vertrek van BNNVARA, zal Op1 doorgaan. De overige omroepen, waaronder WNL, Omroep MAX en de EO, hebben aangegeven dat ze de talkshow samen willen voortzetten. Het is nog onduidelijk welke omroep de vrijdagavond van Op1, die momenteel wordt gepresenteerd door BNNVARA, zal overnemen.

De andere omroepen en coproducent TVBV betreuren het besluit van BNNVARA om te stoppen met Op1. Ze waren bezig met het aanpassen van de redactionele structuur om een meer eigen geluid te kunnen laten horen, en dit gebeurde volgens hen in "goed en constructief overleg".