Isle of Man TT afgesloten met Senior TT en nieuwe zege Hickman

Op het Isle of Man is twee weken racen zaterdagmiddag afgesloten. Tijdens de Isle of Man TT Races werd eerst een week getraind en gekwalificeerd, waarna zes racedagen volgden. Zaterdag stond de laatste op het programma, hét klapstuk van het evenement: de Senior TT, de tweede race op de grote Superbikes.

Zoals wel vaker kwam Dean Harrison in ronde één op zijn Kawasaki ZX-10RR als snelste door bij het eerste meetpunt, Glen Helen, maar Peter Hickman zat er slechts een halve seconde achter. Hickman had de hele TT al last van allerlei probleempjes op zijn BMW M1000RR Superbike, maar voor de Senior TT waren die opgelost en hij voelde zich heerlijk.

Bij meetpunt twee, Ballaugh Bridge, zat Hickman al dik drie seconden voor Harrison en naar Ramsey, de Bungalow, Cronk-ny-Mona en start/finish wist hij dat uit te breiden naar ruim zes seconden. Vanaf dat moment kwam hij eigenlijk ook niet meer in gevaar en door nog vijf ronden lang - in totaal ruim 360 kilometer - zijn motor heel te houden pakte Hickman zijn dertiende TT-zege, zijn vierde van dit jaar en zijn derde in de Senior TT.

Harrison werd op een kleine twintig seconden tweede, op zijn beurt weer zo'n twintig seconden voor Michael Dunlop op de Honda CBR1000RR, die gedurende de raceweek de vier motorraces won die Hickman níet won.