Verstappen opnieuw de snelste in Monaco, crash Hamilton

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Monaco opnieuw de snelste tijd gereden. De leider in de Formule 1-kampioenschap snelde in de straten van het Prinsdom naar een tijd van 1.12,776 en was hiermee een fractie sneller dan Red Bull-teamgenoot Sergio Perez en Lance Stroll met de Aston Martin. De sessie werd voortijdig beëindigd na een crash van Lewis Hamilton.

Het duurde even voordat de sessie goed op gang kwam, maar de coureurs die reden verbeterden keer op keer hun beste rondetijden. Toen Verstappen de baan op kwam ging er gelijk een hap van de snelste tijd af en uiteindelijk reed de Nederlander de snelste tijd op de eerste set banden. De latere runs lieten geen verbetering meer zien, behalve voor Stroll die zich plots bijna bovenaan meldde.

Heel wat minder verging het Hamilton die met nog ruim die minuten te gaan verslikte bij het ingaan van Mirabeau Haute, de Mercedes uit zag breken en de bolide in de muur zette. Dit leverde een rode vlag op waarna de sessie niet meer hervat werd. Eerder had Kevin Magnussen zijn Haas al langs de kant moeten zetten nadat hij eerst in de eerste bocht rechtdoor was geschoten en vervolgens geen snelheid meer kon vinden. Dit leverde een virtuele safety car op. Nyck de Vries kende ook een lastige sessie waarin hij niet een snelle ronde goed voor elkaar kon krijgen waardoor hij als laatste eindigde.