Pedersen heeft eindelijk zijn ritzege te pakken in Giro d'Italia

Mads Pedersen heeft zijn ritzege in de Giro d'Italia te pakken. Na verschillende podiumplaatsen was de sterke Deen van Trek-Segafredo de snelste in de zesde etappe en heeft nu minstens één etappe gewonnen in elke grote ronde. Hij won voor Jonathan Milan en Pascal Ackermann.

De zesde etappe met start en aankomst in Napoli was opnieuw een kans voor de sprinters, al lagen in de begin van de etappe wel twee beklimmingen. Vroeg in de rit kregen een kopgroep van vijf renners, maar uiteindelijk bleven daar Simon Clarke en Alessandro De Marchi van over in de laatste zeventig kilometer. Het tweetal maakte het peloton lastig en het zag er even goed uit voor de Australiër en de Italiaan.

Bij het ingaan van de laatste kilometer hadden Clarke en De Marchi nog altijd twaalf seconden voorsprong, maar het tweetal keek in de laatste kilometer vooral naar elkaar en het peloton ging er hard overheen bij het tweetal. Fernando Gaviria trok vervolgens van ver de sprint aan en de snelle Colombiaan had een gaatje, maar Mads Pedersen sprintte het dicht en in de laatste honderd meters ging hij er voorbij. Jonathan Milan eindigde tweede, Pascal Ackermann vervolledigde het podium.

Results powered by FirstCycling.com