Giro: Etappe 6 - Van Napoli naar Napoli rond de Vesuvius

De vijfde etappe van de Giro d'Italia was er één die voor nogal wat napraten zorgde. Het was zeik- en zeiknat, topfavoriet Remco Evenepoel ging onderuit doordat niet iedereen snapt dat je geen hond in de buurt van de koers moet houden, Evenepoel ging daarna door een eigen fout onderuit en in de sprint ging het ook nog eens flink mis.

Vandaag een vergelijkbare rit: flink wat klimwerk in het begin, hoewel er met de Valico di Chiunzi nu wel een beduidend pittiger klim op het programma staat. De heren starten in Napels en rijden 162 kilometer later over de finish in, jawel, Napels. We maken een rondje Vesuvius met een extra lus er omheen en gaan dan vermoedelijk weer met een forse groep sprinten, gezien de grotendeels vlakke laatste vijftig kilometer.

In de wederom uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier is weer veel meer te lezen over het parcours en de ooit door de Vesuvius met lava en as bedekte omgeving. Starten doen we na een neutralisatie rond kwart over één, Eurosport is weer de hele middag live en de finish staat ook nu weer tussen vijf en half zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)