Giro: Etappe 3 - Lastige finale en een uitgedund peloton?

Zoals verwacht was de eerste reguliere etappe van de Giro d'Italia nou niet echt een spektakelstuk. Het zal ook de bedoeling zijn geweest van de organisatie om de kijkers een rustige zondag te gunnen, men kon prima inschakelen voor de laatste vijf kilometer, waarna Jonathan Milan de sprint won.

Vandaag lijkt wel een wat ander verhaal te worden. De heren stappen op in Vasto om vervolgens koers te zetten naar Melfi, een rit over 213 kilometer, met potentie voor een uitstekende finale. We hebben op een ruime dertig kilometer van de meet ineens twee klimmetjes achter elkaar, één van de derde en één van de vierde categorie, met vervolgens een afdaling richting het vlakke stuk naar de finish - doorgaans resulteert zoiets in leuke koers.

Op het FOK!forum is uiteraard een beduidend uitgebreider voorbeschouwing te lezen van Rellende_Rotscholier, hier dus. Na een kwartiertje geneutraliseerd rijden beginnen we op het middaguur, Eurosport is er gelijk weer bij. De finish staat ook vandaag weer rond vijf uur gepland, kan ook een half uurtje later worden.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)