Leidster Vos sprint naar winst in waaieretappe Vuelta

Marianne Vos heeft de derde etappe in de Vuelta Femenina op haar naam geschreven. Na bijna 160 kilometer was de Nederlandse de snelste in La Roda en verstevigde daarmee haar leiderstrui in de Ronde van Spanje voor vrouwen. Ze won voor Charlotte Kool en Chloe Dygert.

De 157 kilometer lange derde etappe tussen Elche de la Sierra en La Roda bevatten geen beklimmingen, maar toch konden een aantal klassementsrenners na vandaag een streep zetten door een goed klassement doordat ze achterop waren geraakt door waaiers. Demi Vollering en Annemiek van Vleuten, de Nederlandse kanshebbers op eindwinst zaten wel mee in de eerste groep.

De derde etappe zou eindigen op een sprint van dertig rensters en daarin was Marianne Vos de snelste. De Nederlandse won de sprint voor Charlotte Kook, die dinsdag nog de etappe wist te winnen. Naast de ritzege deed Vos ook goede zaken in het klassement. De 35-jarige Nederlandse pakte onderweg en aan de streep zestien bonificatieseconden en heeft nu een voorsprong van dertien seconden op Cloe Dygert.

Results powered by FirstCycling.com