Pedersen slaat dubbelslag in Parijs-Nice

Mads Pedersen heeft een dubbelslag geslagen in Parijs-Nice. In de tweede rit van de 'wedstrijd naar de zon' was de Deen van Trek-Segafredo de snelste in de massasprint en neemt door de winst de leiderstrui over van Tim Merlier. Tadej Pogacar wist onderweg opnieuw zes bonificatieseconden te pakken en is de nummer twee in het algemeen klassement.

In de tweede etappe gebeurde er weinig tot niets. In een rit van 163 kilometer over vlakke wegen reed Jonas Gregaard lange tijd vooruit. De renner van Uno-X nam vier minuten voorsprong, maar op meer dan vijftig kilometer van de finish werd hij alweer bijgehaald.

Op dertien kilometer van de streep pakte Tadej Pogacar nog wel zes bonificatieseconden door het sprintje te winnen, waardoor de Sloveense topfavoriet nu al twaalf seconden heeft op de andere klassementsrenners. Nadat het tussensprintje was geweest konden de sprinters zich opmaken voor de massasprint en daarin was Mads Pedersen de snelste. Hij won voor Olav Kooij en Magnus Cort Nielsen en neemt de leiderstrui over van Tim Merlier, die de openingsetappe won.

Dinsdag staat de eerste test voor de klassementsrenners op het programma. Dan staat namelijk een ploegentijdrit van 32 kilometer op het programma.

Results powered by FirstCycling.com