Van Empel wereldkampioen veldrijden, Pieterse en Brand maken Nederlands podium compleet

Fem van Empel heeft zaterdag bij de wereldkampioenschappen in het Brabantse Hoogerheide de wereldtitel veroverd in het veldrijden bij de vrouwen. De Nederlandse pakte de zege voor Puck Pieterse en Lucinda Brand.

Fem van Empel had in Hoogerheide de beste start. De 20-jarige Nederlandse nam direct een kleine voorsprong op haar grote concurrente Puck Pieterse nadat ze bij de start uit haar klikpedalen schoot. Aan het eind van de eerste ronde had Pieterse alweer het gat gedicht naar Van Empel. De twee Nederlandse hadden de kop gevolgd door Lucinda Brand en Silvia Persico.

De Italiaanse Persico moest als eerste lossen en werd duidelijk dat we bij de vrouwen een Nederlands podium gingen krijgen. Halverwege de race maakte Pieterse een fout en kwam daarbij ten val, waarna Van Empel optimaal profiteerde. Pieterse en Brand gingen nog wel in achtervolging op de Nederlandse, maar niemand kwam in de buurt van Van Empel en daarmee pakte de 20-jarige veldrijdster haar eerste wereldtitel. In de strijd om de tweede plaats was Pieterse duidelijk wat sterker dan Brand en pakte het zilver. Brons was voor Brand, de wereldkampioene in 2021.

Results powered by FirstCycling.com