Rick and Morty verliest Rick én Morty aan huiselijk geweld

De Amerikaanse tv-zender Adult Swim, thuiszender van de animatieserie Rick and Morty, heeft de banden met Justin Roiland verbroken nadat hij is aangeklaagd voor huiselijk geweld. Roiland is, samen met Dan Harmon, bedenker van de tv-serie en in zijn eentje verantwoordelijk voor de stemmen van de twee titelfiguren.

Roiland is door de lokale overheid in Orange County, California aangehouden voor mishandeling in de huiselijke sfeer met lichamelijk letsel tot gevolg, en voor gevangenneming. Dit speelde in 2020, maar hij is deze maand aangeklaagd. In een eerste zitting heeft Roiland aangegeven onschuldig zijn, maar de zaak komt pas over enkele maanden definitief voor. Het slachtoffer was zijn, niet met naam genoemde, vriendin uit die tijd.

Adult Swim wilde niet veel over de breuk kwijt, behalve dat ze hebben aangegeven niet meer met Roiland willen samenwerken. Roiland verzorgde in de 61 afleveringen die tot nu toe van de serie zijn gemaakt de stemmen van titelfiguren Rick Sanchez en zijn kleinzoon Morty Smith, plus enkele andere personages. De verwachting is dat de serie gewoon doorgaat, maar met een andere acteur voor deze personages. Het oorspronkelijke plan was om het totaal aantal afleveringen in ieder geval op 100 te krijgen.

Rick and Morty is in Nederland te zien bij HBO Max.

Rick and Morty
Rick and Morty