FOK! Wat een weer: update; code geel

winterbanner

Goede morgen!

Soms zijn we wat later, een andere dag zijn we wat vroeger. Vandaag is een andere dag. En dat klopt ook wel, vandaag blijft het namelijk in tegenstelling tot de afgelopen dagen niet droog. Maar we beginnen wel droog. Ook is het zwaar bewolkt, vanmiddag is het iets minder bewolkt en kan er een buitje vallen. Vanavond komt er een regengebied vanuit het zuidoosten het land binnen, in het zuidoosten kan er later natte sneeuw vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen de 5 graden in het noorden en rond het vriespunt in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind die steeds sterker wordt komt uit het zuidoosten. Aan de kust is de wind vrij krachtig uit noordelijke richtingen.

In de nacht naar donderdag valt er ook neerslag, in het zuidooste natte sneeuw, verder naar het noorden regen. Dan ook kans op een code geel maar dat zal ik morgen vertellen, mocht dat zo zijn. Tot dan!

Update 16:17
Ik ben nu wel heel vroeg want zou morgen wat over code geel vertellen maar dat ga ik nu al doen; vanaf 22:00 geldt er code geel voor de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant in verband met gladheid door ijzel of sneeuw. Morgen voor de ochtendspits echt op gang komt, te weten 5 uur wordt deze vooralsnog ingetrokken.

Het blijft niet droog vandaag (Foto: Pixabay)
Het blijft niet droog vandaag (Foto: Pixabay) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!