Van Empel wint ook tweede wereldbeker veldrijden

Fem van Empel heeft ook de tweede Wereldbekercross van het seizoen op haar naam geschreven. De jonge Nederlandse was in Fayetteville de sterkste in een sprintje tegen haar landgenotes Lucinda Brand en Annemarie Worst.

Hélène Clauzel had de kopstart in Fayetteville, maar alle favorieten zat mee in het wiel van de Française. Er vormde zich al snel een kopgroep van zeven. Halverwege de openingsronde kreeg Ceylin del Carmen Alvarado te maken met pech. Ze kon later wel weer terugkeren, maar in de derde ronde moest ze opnieuw van fiets wisselen en zou nooit meer meedoen om de podiumplaatsen.

Halverwege de wedstrijd zette Fem van Empel voor het eerst aan. De 20-jarige Nederlandse maakte verschil op de balkjes, maar daarna kwam alles weer samen. Ook Europees kampioene Lucinda Brand trok heuvelop een keer stevig door, maar Van Empel kreeg ze niet los, waarna het tempo weer werd gedrukt en de rest kon terugkomen.

In de slotronde probeerde Van Empel op de balkjes opnieuw het verschil te maken op de balkjes. De 20-jarige had ook weer een klein gaatje geslagen, maar Brand keerde terug op het wiel van de Brabantse. Later sloot ook Annemarie Worst aan bij Van Empel en Brand. We kregen een sprint met drie en daarin was Van Empel de snelste, voor Brand en Worst.

Results powered by FirstCycling.com