Van Houwelingen (FvD) vervangt swastika bij ministers door hamer en sikkel

Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) overwegen om stappen tegen FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen te nemen omdat hij een Tweet met een gefotoshopte afbeelding van hen met een nazivlag heeft geplaatst. Zij vinden de geplaatste Tweet stuitend. Zo meldt het AD

Update 26 september 12.05 uur: Van Houwelingen heeft inmiddels de Tweet vervangen door een andere versie, schrijft hij zelf op Twitter. “Omdat de SDG-vlag welbeschouwd toch nóg verwanter is aan de hamer-en-sikkel van de communistische internationale dan aan de Swastika.”

Eerdere berichtgeving: Kuipers hees vrijdag de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG's) en plaatste daar een foto van op Twitter. SDG's zijn de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, die een eind moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. De doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Bij de tweet van Kuipers staat: "Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie én zorgsector aan werken."

Van Houwelingen plaatste zaterdag een tweet met dezelfde foto als die van Kuipers, maar plaatste er een gefotoshopte afbeelding naast van de minister met een nazivlag.