Militairen leveren op Curaçao bijstand tijdens passage tropische verstoring

Defensie levert op verzoek van de lokale autoriteiten wederom militaire bijstand in het Caribisch gebied. Dit keer gebeurt dat op Curaçao. Een tropische verstoring zorgt daar naar verwachting voor zware regenval, onweer en bliksem. De bijstand geldt sinds gisteren 19.00 uur tot vanavond 19.00 uur (lokale tijd).

Door de verstoring ontstaan mogelijk overstromingen en onbegaanbare wegen. Defensie kan militaire bijstand leveren door middel van transport. Ook staan militairen stand-by voor noodhulp.

Defensie heeft voertuigen die kunnen rijden in moeilijk begaanbaar gebied. Tijdens de tropische depressie Bonnie eerder dit jaar is gebleken dat door hevige regenval verschillende locaties op Curaçao niet bereikbaar waren met normale voertuigen. Defensie kan in dit soort situaties ondersteuning bieden aan het Korps Politie Curaçao in moeilijk begaanbaar gebied. Daarbij heeft Defensie nog meer zwaar materieel dat in het geval van acute noodhulp van pas kan komen.

Vorige week hielpen militairen nog op de Bovenwindse eilanden tijdens storm Fiona. Hierbij ging het om militaire bijstand door middel van het ondersteunen van politietransport. Het ondersteunen van civiele autoriteiten is een van de 3 hoofdtaken van Defensie in het Caribisch gebied.