PETA: "Eet je vent vlees? Weiger dan seks met hem!"

"Vrouwen, verenigt u en weiger seks met uw man zolang hij vlees eet! Dat is in het kort de boodschap die dierenrechtenclub PETA in Duitsland verspreidt. De internationale organisatie hoopt met een 'seksstaking' er voor te zorgen dat mannen veganistisch gaan eten en op die manier hun 'klimaatvoetafdruk' verminderen, zo lezen we bij de Telegraaf.  

De 46-jarige Daniel Cox zegt tegen de Bild: "Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten". Hij hoopt dat vrouwen opstaan in de strijd tegen "vaders in de buitenwijken die barbecuetangen hanteren en sissende worsten van 70 eurocent op de grill leggen". 

Met een seksstaking kunnen vrouwen volgens hem de wereld redden. Uit een onderzoek dat eind vorig jaar gepubliceerd werd blijkt namelijk dat mannen, door hun consumptie van dierlijk voedsel, meer schuld hebben aan klimaatverandering dan vrouwen. Hij vindt dan ook deze groep mannen het niet verdient om nazaten op de wereld te zetten: "En elk niet geboren kind bespaart 58,6 ton O₂ -equivalenten per jaar.”