Guevara domineert Moto3-race Aragon en verstevigt leiding in WK

Op het circuit van Aragon hebben de jongelingen in de Moto3 zondag de Grand Prix van Aragon afgewerkt. Dat werd een atypische race voor de Moto3, maar dat maakte het bepaald niet minder leuk.

De poleposition was voor WK-leider Izan Guevara, die Ayumu Sasaki en Daniel Holgado naast zich had, voor Tatsuki Suzuki, John McPhee, Dennis Foggia, Ivan Ortola, Jaume Masia en Stefano Nepa. Guevara pakte bij de start de leiding, voor Sasaki, Holgado, Suzuki en Ortola.

Na de eerste schermutselingen had Guevara al een hoog tempo te pakken, alleen Sasaki en Holgado konden hem volgen en dat trio sloeg dan ook een mooi gat. Niemand kwam zich daar nog bij voegen, dus de drie gingen strijden om de overwinning.

In de slotfase haakte Holgado af, waarna Sasaki in de laatste ronde ook moest erkennen dat hij Guevara's tempo niet meer kon volgen. Guevara verstevigde met de winst zijn leiding in het WK, concurrent Sergio Garcia werd slechts dertiende. Deniz Öncü won de wél hevige strijd om de vierde plek, voor Adrian Fernandez en Ortola. Sasaki werd tweede, Holgado pakte met plek drie zijn eerste GP-podium.