FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 september 2022

Random Pics van de Dag #732

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Boksers Canelo en Golovkin sluiten trilogie af

Het is een van de grootste rivaliteiten in het boksen van de laatste jaren: Saul 'Canelo' Alvarez tegen Gennady 'GGG' Golovkin. De twee bevochten elkaar al twee keer en zaterdagavond werd de trilogie afgesloten in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

In september 2017 stonden de twee voor het eerst tegenover elkaar, wat resulteerde in een behoorlijk controversieel gelijkspel - volgens velen had Golovkin het gevecht moeten winnen. Een jaar later vochten ze opnieuw en dit keer was de winst voor Canelo, waardoor het kamp van Golovkin helemaal woest werd: volgens hen had de Kazach nu twee keer moeten winnen.

Een derde gevecht zat er lang aan te komen, terwijl de heren ondertussen natuurlijk wel in actie kwamen. Golovkin vocht - en won - vier keer, Canelo kwam acht keer in actie. Dat ging zeven keer goed en gepaard met veel wereldtitels in het supermiddengewicht (-76,2kg), maar in mei ging het fout: Dmitry Bivol was te sterk in de strijd om de WBA-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg).

In Las Vegas trof Golovkin (42-1) de enige man die hem ooit versloeg, terwijl Canelo (57-2) het definitief probeerde te beëindigen. De inzet was fors: de WBA Super-, WBC-, IBF-, WBO- en The Ring-wereldtitels in het suppermiddengewicht, allemaal in bezit van Canelo, die in meerdere andere gewichtsklasses ook al flink wat gordels verzamelde in zijn lange carrière.

De Mexicaan en Kazach begonnen goed, maar al heel snel werd duidelijk dat Golovkin totaal niet op zichzelf leek. De 40-jarige veteraan kwam er nauwelijks aan te pas en leek het halverwege mentaal zelfs al opgegeven te hebben. In de laatste paar ronden kwam er toch nog wat leven in bij GGG, waardoor Canelo even op moest gaan passen, maar de Kazach had een knockout nodig en dat zat er simpelweg niet meer in.

Opvallend genoeg gaf een jurylid het gevecht met 116-112 aan Canelo en twee anderen zelfs met 115-113, wat betekent dat ze Golovkin vijf van de twaalf ronden toegedicht hadden - opmerkelijk, want met de beste wil van de wereld leken er toch niet meer dan twee of hooguit drie ronden te vinden die aan hem gegeven konden worden. Enfin, de winst kwam zo unaniem bij Canelo terecht. Het was wellicht een anticlimax van de trilogie, verdiend was het wel.

Jesse Rodriguez Franco (16-0) - Israel Gonzalez (28-4)
Er stond nog een andere wereldtitelstrijd op het programma in Las Vegas. Rodriguez won de WBC-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,2kg) in februari van Carlos Cuadras en verdedigde deze in juni tegen de grote Srisaket Sor Rungvisai. Gonzalez mocht hem uitdagen, de vierde keer dat hij voor een wereldtitel vocht, maar net als tegne Jerwin Ancajas, Kal Yafai (beiden 2018) en Roman 'Chocolatito' Gonzalez (2020) lukte het niet: Rodriguez was simpelweg te goed en won na twaalf ronden op een unanieme beslissing.

Maandag minstens 65 vluchten geannuleerd wegens drukte op Schiphol

Vanwege de aanhoudende chaos op Schiphol heeft KLM voor de derde dag op rij opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dit keer gaat het om 42 vertrekkende vluchten naar Europese bestemmingen. Verder zijn er nog minstens 23 annuleringen van andere luchtvaartmaatschappijen, met name van Transavia en Easyjet. Zal de gedwongen beperking van het aantal reizigers weer een horrormaandag op Schiphol voorkomen? Zo meldt AT5.

Afgelopen donderdag bleek al dat Schiphol de eerstvolgende maandag met angst en beven tegemoet zag. De luchthaven greep naar de enige noodmaatregel die enigszins verlichting zou kunnen brengen in de maar aanhoudende chaos van onaanvaardbare wachttijden voor de beveiligingscontrole: het beperken van het aantal reizigers en vluchten. Schiphol-directeur Dick Benschop trok zijn conclusies en kondigde zijn voortijdige vertrek aan.

Met name maandag blijkt een beruchte dag te zijn, omdat veel beveiligers wegblijven en niet meer komen opdagen voor hun dienst. De luchthaven, beveiligingsbedrijven en vakbonden zijn opnieuw met elkaar in gesprek voor betere arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, maar op te korte termijn zou alleen een reductie van het aantal vertrekkende passagiers kunnen helpen, tot woede van de luchtvaartmaatschappijen zoals KLM.

Morgen schrapt KLM 42 vluchten naar Europese bestemmingen. Dit keer laat de maatschappij de vliegtuigen echter niet leeg vertrekken, zoals gisteren, maar houdt ze aan de grond. Dat betekent dat ook reizigers die naar Schiphol zouden vliegen of daar moeten overstappen, worden omgeboekt of hun geld terugkrijgen.

Bedrijf moet Metoo-beschuldigingen aan adres van werknemer rectificeren

Een werknemer van een Amsterdams bedrijf mag terugkeren met dezelfde bevoegdheden die hij had voordat hij werd geschorst vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de rechtbank deze maand geoordeeld. Zo meldt AT5.

De werknemer, die leiding geeft aan een klein team, kreeg in het eerste kwartaal van dit jaar van zijn eigen leidinggevende te horen dat er twee keer een klacht tegen hem was ingediend bij de HR-afdeling vanwege ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Het ging om een melding via een collega van een direct betrokkene.

Betast
Later hoorde hij dat hij op non-actief gezet werd. Eerst deden de manager Compliance Customer Integrity en een collega onderzoek, maar later werd daar een onafhankelijk bureau voor ingeschakeld. Dit bureau liet onder meer weten dat er was verteld dat hij ongevraagd borsten had betast tijdens een ski-trip met collega's en dat hij ongewenst seksueel contact had met een dronken werkneemster in 2021.

Drie vrouwen die volgens de meldingen slachtoffer waren, wilden niet aan het onderzoek meewerken. De werknemer erkende wel dat hij tijdens de skitrip op een terras innig heeft gezoend met een vrouw, maar zij hoorde niet bij de groep collega's met wie hij op vakantie was. In september werd de schorsing opgeheven.

De werknemer kreeg toen wel een brief waarin maatregelen werden aangekondigd. Hij mocht geen leiding meer geven aan vier werknemers, werd niet meer uitgenodigd voor sociale evenementen en zijn gedrag zou elke twee weken worden besproken. "U heeft duidelijk onaanvaardbaar gedrag getoond en een gebrek aan de vereiste normen", stond er in het Engels in de brief.

Bonus
Dat ging de werknemer, die eerder al tevergeefs een kort geding was begonnen om de schorsing op te laten heffen, te ver. Hij stapte opnieuw naar de rechter en eiste dezelfde functie met alle bevoegdheden die daarbij horen, waaronder ook een bonus en de jaarlijkse salarisverhoging. Verder wilde hij dat het bedrijf hem onvoorwaardelijk zou rehabiliteren, op een manier waarop het voor interne en externe contacten duidelijk was dat hij onterecht geschorst was.

Het bedrijf vond dat het slechts om 'een tijdelijke verschuivingen van bevoegdheden' ging, die nodig was voor een veilige werkomgeving. Medewerkers zouden niet mee hebben gewerkt aan het onderzoek uit vrees voor gevolgen. De kantonrechter schrijft in het vonnis dat die 'vrees onder omstandigheden reëel kan zijn', maar dat daar in deze zaak elke aanwijzing voor ontbreekt.

"Het enige dat is vast komen te staan is dat hij buiten kantoortijd op een terras in het buitenland innig met een derde persoon heeft gezoend", schrijft de kantonrechter. "Wat men daarvan ook mag vinden, het is arbeidsrechtelijk niet van zo verwijtbare aard, dat de draconische maatregelen waar gedaagde eiser aan wil onderwerpen, gerechtvaardigd zijn."

Het bedrijf moet laten weten dat uit het onderzoek 'niets is gebleken dat voortzetting van de opgelegde schorsing rechtvaardigt' en dat de werknemer daarom weer zijn normale werkzaamheden hervat. Ook moet hij de bonus krijgen. Voor de salarisverhoging zou het wel nog te vroeg zijn, die zou ook zonder de schorsing pas later zijn gekomen.

Voormalig topambtenaar FBI ontmaskerd als mogelijk dubbelspion voor Trump

Een voormalig FBI-topman die betrokken was bij het onderzoek naar de contacten van de Trump-campagne met Rusland tijdens de verkiezingen van 2016, is nu zelf door federale aanklagers onder de loep genomen vanwege zijn banden met Rusland en andere buitenlandse regeringen.

Eind vorig jaar hebben, volgens interne rechtbankdocumenten, Amerikaanse advocaten in het geheim een grand jury bijeen geroepen die het gedrag onderzocht van Charles McGonigal, het voormalige hoofd van de contraspionage bij het FBI-kantoor in New York City.

Justitie weigerde commentaar te geven op wat de jury precies onderzocht en of het onderzoek nog gaande was. Maar een door Insider verkregen dagvaarding lijkt erop te wijzen dat de regering, gedeeltelijk, McGonigal's zakelijke transacties met een top assistent van Oleg Deripaska onderzocht, de miljardair en Russische oligarch die centraal stond in de beschuldigingen dat Rusland samenspande met de Trump-campagne om zich te mengen in de presidentsverkiezingen van 2016.

De dagvaarding, uitgegeven in november, vraagt om gegevens over McGonigal en een schimmig adviesbureau genaamd Spectrum Risk Solutions. Een week na de dagvaarding zei een in de Sovjet-Unie geboren immigrant, Sergej Shestakov, in een afzonderlijk dossier dat McGonigal hem had geholpen bij het "faciliteren" van een ontmoeting tussen Spectrum en Deripaska's assistent.

In het dossier staat ook dat McGonigal heeft geholpen om de assistent in contact te brengen met Kobre & Kim, een advocatenkantoor in New York dat gespecialiseerd is in het vertegenwoordigen van cliënten die onder verdenking staan van verdenking van "fraude en wangedrag". 

Hoewel het voor McGonigal niet strafbaar zou zijn geweest om voor Deripaska te werken, is het niet melden van deze activiteiten die onder de Foreign Agents Registration Act vallen, zoals lobbyen en public relations, wel strafbaar met een boete van $250.000 en gevangenisstraf die kan oplopen tot 5 jaar.

Deripaska werd in 2018 door het ministerie van Financiën gesanctioneerd omdat hij optrad als agent voor het Kremlin, en is beschuldigd van het opdracht geven voor een moord op een zakenman. "Als McGonigal op enigerlei wijze in verband wordt gebracht met Deripaska, lijkt me dat ongepast, om het beleefd uit te drukken," zegt Tim Weiner, de auteur van "Enemies: A History of the FBI."

McGonigal en zijn advocaten reageerden niet op verzoeken om commentaar van Insider. "Dit is geen gebied waar we op dit moment een verklaring kunnen geven," zei een vertegenwoordiger van Kobre & Kim.

Het is niet duidelijk of McGonigal het doelwit is van het grand-jury onderzoek, of gewoon iemand wiens activiteiten er op de een of andere manier mee te maken hebben. En er is niets in de gerechtelijke documenten of elders dat erop wijst dat McGonigal zich ongepast heeft gedragen tijdens het FBI-onderzoek naar de Trump-campagne. Maar het materiaal dat in de dagvaarding wordt opgevraagd, doet vragen rijzen over de vraag of een topagent van de FBI de connecties die hij tijdens zijn jaren van overheidsdienst heeft opgedaan, misschien heeft zou kunnen hebben gebruikt voor persoonlijk gewin - een vaker voorkomend gebruik in Washington.

En wat McGonigal ook gedaan zou hebben, het feit dat hij betrokken is geraakt bij een grootschalig onderzoek is hoogst ongebruikelijk. Volgens een voormalige hoge ambtenaar op het Ministerie van Justitie die anoniem wil blijven, overwegen aanklagers bijna nooit een aanklacht in te dienen tegen iemand die zo hoog is binnen de FBI. "Het is zeer zeldzaam dat voormalige FBI-mensen, en zeker voormalige top FBI-mensen, als doelwit van de Grand Jury eindigen," zei de ambtenaar.

Het federale onderzoek naar McGonigal is vooral opvallend gezien zijn werk bij de FBI. Voor zijn pensionering in 2018, leidde McGonigal het WikiLeaks onderzoek naar Chelsea Manning, betrapte Bill Clinton's nationale veiligheidsadviseur Sandy Berger voor het verwijderen van geclassificeerd materiaal uit een leeszaal van het Nationaal Archief en leidde hij de zoektocht naar een Chinese mol binnen de CIA.

In 2016, toen berichten opdoken dat Rusland het e-mailsysteem van het Democratic National Committee had gehackt, was McGonigal hoofd van de afdeling cybercriminaliteit in het hoofdkwartier van de FBI in Washington. In die hoedanigheid was hij een van de eerste ambtenaren die te weten kwam dat een Trump-campagnefunctionaris had opgeschept dat de Russen 'schadelijke informatie' hadden over Hillary Clinton, waardoor het onderzoek bekend werd als Operation Crossfire Hurricane. Later dat jaar bevorderde FBI-directeur James Comey McGonigal tot hoofd van de contraspionage-operaties in New York.

Volgens de dagvaarding onderzoeken de aanklagers ook of McGonigal banden heeft met de regering van Bosnië en Herzegovina, evenals mogelijke "betalingen of geschenken" die zou zijn verstrekt door de regeringen van Kosovo, Montenegro en Albanië.

Twee bronnen vertelden Insider dat McGonigal nauwe banden had met Edi Rama, die sinds 2013 premier is van Albanië. Volgens een door Insider bekeken e-mail gebruikte McGonigal zijn officiële FBI e-mailaccount om een ontmoeting te organiseren tussen Rama en een Amerikaans bedrijf dat Ramar wilde inhuren voor een anticorruptie-initiatief. Uiteindelijk gaf de FBI McGonigal geen toestemming voor de ontmoeting en heeft deze nooit plaatsgevonden.

Een vertegenwoordiger van Rama zei dat de relatie  tussen de premier en McGonigal "een volledig private vriendschappelijke relatie was zonder publiek belang. We hebben geen idee van enige grand jury en geen enkele Amerikaanse autoriteit heeft ons hierover ooit gecontacteerd. Er zijn nooit bijeenkomsten geweest met bedrijven, geschenken, betalingen, reisvergoedingen voor of na het vertrek van de heer McGonigal."

McGonigal's profiel op LinkedIn zegt dat hij de senior vice president is van "global security and life safety" bij Brookfield Properties, een miljardenbedrijf in onroerend goed in New York. Maar die informatie is blijkbaar onjuist. "Charlie McGonigal is niet langer werkzaam bij Brookfield," vertelde Andrew Brent, hoofd communicatie van Brookfield, aan Insider. McGonigal verliet het bedrijf, voegde hij eraan toe, begin januari - net toen er getuigen zouden worden opgeroepen voor de jury.

'B-team' Suzuki wint Bol d'Or na bizarre 24-uursrace

Op het circuit van Paul Ricard is de vierde en laatste race van het seizoen in het FIM World Endurance Championship verreden, het wereldkampioenschap langeafstandsracen bij de motoren. De legendarische Bol d'Or vierde haar 100-jarige jubileum, met in totaal de 85e keer dat de race verreden werd.

Zoals gebruikelijk in het kampioenschap, dat ook onder meer de 24 uur van Le Mans en Spa-Francorchamps telt, leek het op voorhand tussen de zes sterke fabrieksteams te gaan: de #1 Yoshimura SERT Suzuki, #5 FCC TSR Honda France, #7 YART Yamaha, #11 WeBike Kawasaki, de #37 BMW Motorrad en de in de afgelopen jaren sterk opgekomen #6 ERC Ducati.

Na een goed uur reden de Suzuki, Ducati, Honda en BMW vlak achter elkaar, maar Kazuki Watanabe kwam de Suzuki binnen rijden met een probleem - dat bleek gelijk einde verhaal, de motor van het soms zo dominante topteam kwam niet meer naar buiten. Een goed uur later kwam Jeremy Guarnoni binnen met de stilgevallen BMW, die na het nodige sleutelwerk nog wel even de baan op zou gaan, alvorens ook daar definitief de garagedeur dicht werd getrokken.

Op het moment dat de BMW naar buiten reed, kwam Alan Techer met een rokende #5 Honda naar binnen, maar daar bleef het verlies beperkt tot een paar ronden. Het duurde allemaal niet lang voor de volgende de sjaak was: Marvin Fritz parkeerde de #7 Yamaha binnen na een flinke plof uit de motor. Zo reden de #6 Ducati en #11 Kawasaki voorop...ware het niet dat de Kawasaki ineens stil kwam te vallen: problemen met de bedrading, zo was het verhaal.

De avond viel op Paul Ricard en voorin werd het wat rustiger. Rond kwart voor één 's nachts was de Ducati dan even aan de beurt, terwijl men twee ronden voorsprong had op de #4 Beringer Kawasaki: David Checa reed met koppelingsproblemen naar binnen en na flink sleutelen kon de Panigale op plek vier weer op pad gestuurd worden. De #4 ging zo op kop het holst van de nacht in, voor de #77 Wojcik Yamaha, de #333 Viltais Suzuki en de #6 Ducati.

De nacht bleef verrassing rustig, bij zonsopkomst had de snellere Ducati zich weer naar voren geknokt, met de #4 Kawasaki op plek twee. Rond half elf kwam echter ook die machine naar binnen en daar was het einde verhaal wat een goede klassering betreft. Vanaf dat moment had de Ducati de touwtjes stevig in handen; Checa, Chaz Davies en Javier Fores leken hard op weg naar een historische overwinning voor het Italiaanse merk.

De Bol d'Or had echter nog genoeg in petto en met iets minder dan anderhalf uur te gaan kwam er op het bijna twee kilometer lange Mistral Straight een dikke rookpluim uit de Ducati. Checa reed 'm naar binnen en daar moest men veel te lang sleutelen om nog kans te houden, nadat menig traan gelaten was kon Checa nog wel weer de baan op om de race uit te gaan rijden.

Zo viel de leiding ineens in handen van de #77 Wojcik Yamaha, een schier onvoorstelbare situatie, maar óók die viel een paar minuten later stil. Men kon het podium nog redden, maar de leiding ging naar de #333 Viltais Suzuki en die ging níet kapot. Florian Alt reed de bizarre zege over de streep, hij won met teamgenoten Erwan Nigon en Steven Odendaal, voor de #77 Wojcik Yamaha, de #11 WeBike Kawasaki - tóch nog op het podium - en de #5 FCC TSR Honda, dat de wereldtitel pakte.

De enige Nederlander in het veld deed het ook uitstekend: Wayne Tessels werd met de #41 RAC41-Chromeburner Honda zevende in de race en pakte de winst in de Superstock-klasse.

Uitslagen eredivisie zondag

PSV is de grote winnaar van het weekend geworden. De Eindhovenaren wonnen de topper met 4-3 van Feyenoord en doordat Ajax verloor van AZ is het de nieuwe koploper in de eredivisie.

PSV - Feyenoord 4-3
PSV begon niet goed tegen Feyenoord en keek na drie minuten al tegen een achterstand aan na gestuntel in de verdediging die werd afgestraft door Oussama Idrissi. Ondanks het matige begin draaide PSV de wedstrijd binnen twintig minuten om. Eerst scoorde Jarrad Branthwaite uit een corner en daarna zorgde Cody Gakpo voor de 2-1. Toch was het bij rust weer gelijk na nieuw gestuntel in de verdediging, waarna Danilo profiteerde.

Na rust zette Guus Til PSV weer op voorsprong en was lang de betere in de tweede helft, maar kon dat niet doordrukken in de score. Na de nodige wissels bij Feyenoord ging het wat beter en kwam het op gelijke hoogte via een afstandsschot van Orkun Kökçü. Toch bleven de drie punten in Eindhoven nadat Armando Obispo de winnende binnen kopte vanuit een corner.

sc Heerenveen - FC Twente 2-1
Heerenveen begon niet goed aan het thuisduel tegen FC Twente. Na twee minuten opende Twente-aanvaller Virgil Misidjan de score en twintig minuten later was Ricky van Wolfswinkel dicht bij de 0-2, maar zijn inzet raakte de lat. Daarna herstelde Heerenveen zich wat al kwam het tegen de verhoudingen op 1-1 via Milan van Ewijk en zou zelfs met 2-1 de rust ingaan nadat Pawel Bochniewicz vanuit een corner raak kopte.

In de tweede helft bleef het 2-1, maar dat was vooral te danken aan de keepers van de beide ploegen. Andries Noppert redde meermaals knap op inzetten van de aanvallers van Twente, terwijl Lars Unnerstall ook een aantal knappe reddingen had en stopte daarbij ook nog een strafschop.

AZ - Ajax 2-1
Ajax speelde niet goed in Alkmaar, al kwam het nog wel op voorsprong na een doelpunt van Mohammed Kudus. Maar in het restant van de eerste helft kwamen de Amsterdammers totaal niet aan voetballen toe en was AZ duidelijk de betere en zou de rust ingaan met een 2-1 voorsprong. Eerst scoorde Mees de Wit de 1-1 na een fout van Devyne Rensch en in de blessuretijd zette Jens Odgaard de 2-1 op het scorebord.

In de tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen. AZ had de wedstrijd eerder op slot moeten gooien, maar miste de nodige kansen. Ajax kreeg ook een aantal kansen op de gelijkmaker, maar tot twee keer werd de bal van de lijn gehaald en bleef het 2-1 in Alkmaar.

Bolsonaro komt verkiezingsfeestje vieren rond begrafenis Elizabeth

De Britse koningin Elizabeth II overleed vorige week en wordt morgen, maandag 19 september, begraven. Koningen, koninginnen, presidenten, prinsen, premiers en allerlei ander belangrijk volk trekt deze dagen naar de Britse hoofdstad om de 96-jarige monarch de laatste eer te bewijzen.

Ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is van de partij, hij arriveerde zondag. Geen beter moment voor een verkiezingsfeestje dan wat wellicht de grootste begrafenis in de wereldgeschiedenis gaat worden, zo zal de controversiële leider wellicht gedacht hebben, getuige zijn optreden zondag.

Bolsonaro is op het moment verwikkeld in de beslissende fase van een hevige verkiezingscampagne tegen oud-president Lula. In Londen werd hij feestelijk onthaald door vele Brazilianen, gekleed in Braziliaanse (voetbal)shirts: tegenwoordig hét teken van steun voor Bolsonaro, en niet meer van steun voor het land an sich.

Bij de Braziliaanse ambassade stond hun Messias hen nog even te woord. Daarbij ging het uiteraard héél even over de begrafenis van een van de meest invloedrijke figuren van de afgelopen honderd jaar, het moest immers wel even genoemd worden, maar vooral over de verkiezingen: "We zijn hier voor de koninklijke familie en de Britten", zo opende Bolsonaro.

Vervolgens kwam zijn belangrijkste punt, namelijk de verkiezingen, naar boven: "Deze bijeenkomst staat voor wat er écht aan het gebeuren is in Brazilië, waar we de toekomst van ons land moeten kiezen. We weten wie tegenover ons staan en we weten wat ze voor ons land willen", doelend op zijn irreële angst voor communisme, "maar onze vlag zal altijd groen en geel blijven", besloot Bolsonaro het korte verkiezingsfeestje rondom Elizabeth's dood.

Minister YesilgŲz: 'Dreiging vanuit georganiseerde misdaad zeer stevig'

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) noemt de georganiseerde misdaad een 'groot fundamenteel probleem' in Nederland. Dat zegt ze naar aanleiding van vragen over het bericht over dreiging vanuit het criminele circuit richting prinses Amalia en premier Mark Rutte. Zo meldt AT5.

"Ik kan het niet bevestigen, ik kan het niet ontkennen", zegt ze in het programma WNL Op Zondag. "Maar in algemene zin is de dreiging vanuit georganiseerde misdaad zeer stevig in ons land. Echt verspreid in onze samenleving."

Onderuit te halen
Ze stelt dat de georganiseerde misdaad 'inderdaad wordt gerund door criminelen die meedogenloos zijn'. "Die er niet voor terugdeinzen om mensen op klaarlichte dag te vermoorden. Zoals we ook hebben gezien. Om eigenlijk alles waar wij voor staan in Nederland, onze open vrije samenleving, onderuit te halen."

Yesilgöz zegt dat Nederland de 'beste mensen ter wereld' heeft bij bijvoorbeeld de recherche en de bewakingsdiensten. "Die daar ook echt, en met de strijd bezig zijn, en tegelijkertijd ons veilig houden."

Vals
Gisteren meldde De Telegraaf dat prinses Amalia niet in haar studentenhuis woont vanwege de kans op een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag. De advocaat van Ridouan Taghi, Inez Weski, noemt dat in een verklaring 'valse, ongefundeerde informatie'.

"Cliënt is geschokt door de berichtgeving, en wenst het volgende nog te benadrukken", schrijft Weski. "Allereerst zegt cliënt, dat de suggestieve beschuldigingen in dat artikel, dat hij hen iets aan wil doen volstrekt absurd is en dus niet waar. Cliënt stelt uitdrukkelijk, dat hij nimmer een kind in gevaar zou brengen."

Uitslag Go Ahead Eagles - FC Emmen

Go Ahead Eagles is niet langer de nummer laatst in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen FC Emmen werd er met 2-0 gewonnen, waardoor nu Emmen de nummer achttien is.

Oliver Edvardsen zorgde voor de beide doelpunten in de De Adelaarshorst. De Noorse aanvaller zette in de eerste helft Go Ahead Eagles op 1-0 dankzij een lob over de doelman van FC Emmen. In de tweede helft werkte hij een voorzet van Mats Deijl knap binnen.

In de slotfase leek de thuisploeg ook nog op 3-0 te komen via Sylla Sow, maar na het bekijken van de beelden werd het doelpunt afgekeurd nadat Sow een overtreding te hebben gemaakt.

Go Ahead Eagles

2 - 0

FC Emmen

 31' Edvardsen
 57' Edvardsen
   
 
 Gele kaart: Linthorst, Amofa, (Go Ahead Eagles), Veendorp,Bernadou, (FC Emmen)
 
Stadion: De Adelaarshorst, Deventer
Toeschouwers: 9.623
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
De Lange
Deijl
Amofa
Idzes
Kuipers
Linthorst
W.Willumsson (Sow/70)
Rommens
Edvardsen (Tekie/79)
Lidberg
Adekanye (Berden/70)
  Oelschlägel
Veendorp (Bouchouari/46)
Araujo
J.Veldmate
Burnet (Assehnoun/71)
Vlak (Dirksen/ 71)
Diemers
Bernadou (Heylen/88)
Mendes
Zivkovic (Pacheco/71)
Romeny

Bastianini wint heerlijke GP van Aragon, comeback Marquez wordt grote flop

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP heeft zondagmiddag een heerlijke race opgeleverd. Tot in de allerlaatste ronde werd geknokt om de overwinning, terwijl Marc Marquez na maandenlang blessureleed wederom een comeback maakte.

De fabrieksmannen van Ducati stonden voorop: Francesco Bagnaia op poleposition, Jack Miller ernaast en met Enea Bastianini stond ook een Ducati op plek drie. Aleix Espargaro voerde op de Aprilia rij twee aan, voor Johann Zarco (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha), Marco Bezzecchi (Ducati), Jorge Martin (Ducati) en Alex Rins (Suzuki).

Bagnaia en Miller kenden een uitstekende start, maar het was vooral Brad Binder die vanuit het middenveld geweldig vertrok en op de KTM de tweede plek pakte. Daar iets achter ging WK-leider Quartararo zeer vervelend ondereind, een paar bochten later gebeurde bijna hetzelfde met Takaaki Nakagami en de teruggekeerde Marc Marquez - die bij beide valpartijen geen lekkere rol speelde - moest met rook uit zijn Honda de pitbox in.

Nadat men wat tot bedaren was gekomen ging Bastianini weer langs Binder en was de top-3 in ere hersteld. Miller kreeg het vervolgens lastig: Bastianini ging er voorbij en ook Binder én Espargaro namen hem te grazen. Bastianini was weer eens geweldig op dreef en vlamde langs Bagnaia, maar na een foutje reed hij weer op plek twee, met Binder in zijn nek.

Bastianini wist Binder weer los te rijden en sloot beetje bij beetje terug aan bij Bagnaia, waar hij met dik twee ronden te gaan bijna de aanval op kon openen. Die kwam er in de laatste ronde en mét succes: Bastianini ging naar de leiding en hield vol, zijn vierde zege van het jaar was een feit. Bagnaia werd tweede en staat in het WK dicht achter Quartararo, net als de op plek drie gefinishte Espargaro.

'Beelden Grand Theft Auto 6 gelekt'

Een user op GTAForums met de naam 'teapotuberhacker' heeft een reeks videos en screenshots online gezet die naar eigen zeggen uit een test build van GTA 6 komen. Verschillende filmpjes en afbeeldingen gaan momenteel rond op social media en de algemene consensus is dat het er behoorlijk legitiem uitziet.

Het zou gaan om test builds die draaien op 'GTA 5 en GTA 6 source code en assets', aldus teapotuberhacker. Dit is dezelfde user die naar verluidt ook verantwoordelijk was voor een recente hack bij het bedrijf Uber. In het meest uitgebreide filmpje zien we een vrouwelijk personage dat een wafelzaak overvalt samen met een partner-in-crime, wat bij veel mensen nogal een Pulp Fiction-vibe afgeeft. Ook zijn er in de beelden al locaties ontdekt die overeenkomen met echte locaties in Miami, Florida, oftewel, Vice City. Bekijk de beelden hieronder. Voor alle leaks en speculaties kun je ook de GTAForums bezoeken.

Spaans 1-2-3'tje in Moto2-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto2 heeft zondag een geheel Spaans podium opgeleverd, uiteraard tot vreugde van het weer ruimschoots aanwezige publiek.

Kampioenschapsleider Augusto Fernandez vertrok vanaf poleposition, Albert Arenas en Jake Dixon stonden ernaast, voor Alonso Lopez, Aron Canet, Pedro Acosta, Tony Arbolino en titelkandidaat Ai Ogura op plek acht - Bo Bendsneyder vertrok van plek zestien, Zonta van den Goorbergh stond op de 23e startplek.

Fernandez behield bij de start de leiding, voor Dixon, Arenas, Canet en Acosta - Lopez kende een goede start, maar schoof al snel hard onderuit. Niet veel later stond ook Arenas in het grind, terwijl Fernandez een gaatje sloeg naar Dixon, Acosta en Canet. Dixon moest dat groepje snel laten gaan, Arbolino nam zijn plek in.

In no-time was Fernandez zijn voorsprong weer kwijt en richting de helft van de race sloten Acosta en Canet aan. Acosta ging er vervolgens vandoor en reed weg, terwijl Fernandez Canet langszij zag komen. Acosta hield vol en pakte de winst, Canet en Fernandez completeerden het podium, voor Ogura en Arbolino. Bendsneyder finishte op plek vijftien met een punt, Van den Goorbergh ging al vroeg onderuit.

Square Enix Plays 2022

FOK! kreeg een uitnodiging om in Londen een evenement van Square Enix bij te wonen. In de 1500 vierkante meter grote Fireworks Factory in de wijk Woolwich pakte de Japanse uitgever flink uit met verschillende speelbare demo's van op handen zijnde titels, interessante merchandise en enkele lekkernijen uit de Japanse keuken. Lees deze special verder voor een impressie van het event en nieuwtjes over aankomende Square Enix-titels.

Foss verrast topfavorieten op WK tijdrit

Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen in het tijdrijden. De 25-jarige Noor was in Wollongong verassend de snelste over een parcours van 34,2 kilometer. Stefan Küng werd tweede op drie seconden van Foss, Remco Evenepoel maakte het podium compleet. Uittredend wereldkampioen Filippo Ganna stelde teleur met een zevende plaats.

In de tijdrit over 34,2 kilometer werd het een secondenspel. Nadat alle renners het eerste tussenpunt hadden gepasseerd maakte zes renners kans op de wereldtitel. Küng had na 7,2 kilometer de snelste tussentijd, maar de Zwitser werd gevolgd door Evenepoel, Ethan Hayter, Foss, Magnus Sheffield en Ganna. Al die renners zat binnen de drie seconden van Küng.

Bij het tweede tussenpunt na 24,5 kilometer waren de verschillen groter, maar nog altijd ging Küng aan de leiding. De Zwitserse tijdritspecialist was daar elf seconden tweede dan Foss. Evenepoel volgde op vijftien seconden en werd daarmee duidelijk dat die gingen strijden om de medailles. Ganna moest daar al een halve minuut toegeven op Küng en werd duidelijk dat de tweevoudig wereldkampioen op dit onderdeel een mindere dag kende. Hayter en Sheffield vielen onderweg met pech.

Küng leek op weg naar zijn eerste wereldtitel nadat hij al twee keer de Europese titel wist te winnen, maar in de laatste negen kilometer viel de Zwitser wat stil en zou uiteindelijk drie seconden te kort komen voor de wereldtitel, die verassend naar Foss ging. Voor de Noor, die normaal gesproken uit komt van Jumbo-Visma, was het zijn eerste internationale profzege. Evenepoel legde beslag op de derde plaats op negen seconden van Foss.

Prinsjesdag 2022: Kan het kabinet burgers en ondernemers 'geruststellen'?

Prinsjesdag valt elk jaar op de derde dinsdag in september, dit jaar op 20 september. De Koning gaat met de Glazen Koets naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daar spreekt hij de Troonrede uit. Zo opent hij het nieuwe werkjaar van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.

De minister van Financiën overhandigt om 15.15 uur, na het uitspreken van de Troonrede, een koffertje aan de Tweede Kamer. Hierin zitten de Rijksbegroting en de Miljoenennota voor 2023. Hierin staat hoeveel geld de regering het komende jaar voor de verschillende plannen beschikbaar stelt en hoe de plannen gefinancierd zullen worden.

Traditiegetrouw en tot ergenis van de Tweede Kamer lekken veel plannen van tevoren uit. Zo ook met de plannen voor 2023. We hebben de afgelopen weken al veel gehoord. Maar door de alsmaar stijgende energieprijzen en extreme inflatie zijn de uitgelekte plannen absoluut niet voldoende om al het leed te verzachten waardoor zowel burgers als bedrijven in grote financiële problemen zullen komen. Hierdoor moest het kabinet opnieuw in overleg om de plannen voor 2023 met spoed aan te passen.

Denk jij dat het huidige kabinet in staat is geweest om een fatsoenlijk pakket met maatregelen samen te stellen waardoor burgers en ondernemers met een 'gerust hart' naar 2023 kunnen kijken?

Het 'koffertje' van de derde dinsdag in september (Foto: Ministerie van Financien)
Het 'koffertje' van de derde dinsdag in september (Foto: Ministerie van Financien)

SP organiseerde 'Prinsjesdag Protest' in Den Haag

Een paar duizend mensen hebben zaterdag meegedaan aan het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De SP organiseerde de actie voorafgaand aan Prinsjesdag om te pleiten voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft. Lees meer hierover bij Omroep West.

De betogers verzamelden zich op de Koekamp en liepen vanaf daar een route door de stad. Ze droegen onder meer SP-vlaggen, liepen achter een groot spandoek met de tekst: 'Nu is het genoeg!' en hadden bordjes bij zich met daarop 'Goed pensioen, kwestie van fatsoen' en 'Wij willen een betrouwbare overheid'.


Fidan Ekiz over Ongehoord Nederland: 'Het is racistische drek wat ze laten zien'

Het item over 'racisme' van omroep Ongehoord Nederland heeft veel losgemaakt in de media. Fidan Ekiz, presentatrice van Omroep WNL, wist ook niet wat ze zag toen ze het item bekeek.  “Ik kan niet anders concluderen dan dat het racistische drek is wat ze laten zien,” zegt Ekiz in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

Ekiz: “Ongehoord Nederland wil alleen maar provoceren, maar is daarmee in zijn eigen val getrapt. Als je als omroep tot het publieke bestel toetreedt, dan conformeer je je aan de mediawet. Dan weet je dus waar je aan begint maar nu gaan ze tegen hun eigen regels in.”

Joost Eerdmans van JA21 valt Ekiz bij. “De ophef is precies wat ze willen. Het hele toontje en het taalgebruik, het is allemaal voor aandacht.”

Zie ook: Veel ophef over 'onecht racisme' in uitzending Ongehoord Nederland

Robbie Williams stoot Elvis als soloartiest van de top in Britse hitlijsten

Robbie Williams' best-of-album XXV werd op 9 september uitgebracht. Op vrijdag bereikte zijn werk de top van de Britse hitlijsten, waardoor de muzikant een record haalde in zijn thuisland. Zoals de Britse 'Daily Mail' meldt, heeft Williams nu in totaal 14 keer de top van de officiële Britse albumlijsten gehaald met het nieuwe succes. Hiermee verbreekt hij het vorige record van Elvis Presley als soloartiest voor de meeste Britse nummer één albums. Als groep hebben de Beatles het record in handen met 15 topposities.

Als zijn werk bij Take That wordt meegeteld, heeft Robbie Williams nu in totaal 19 nr.1 UK-hitlijsten op zijn naam staan. Alleen Sir Paul McCartney van de Beatles heeft meer: hij kon in totaal 23 keer het hitparadesucces vieren met The Beatles, Wings en als soloartiest.

Volgens de Daily Mail zei Williams vrijdag over zijn nieuwe album: "Ik ben zo blij dat het op nummer 1 is gekomen en hoewel het vreemd voelt om in deze donkere tijden een prijs te ontvangen, wilde ik jullie allemaal bedanken voor jullie steun en dit opdragen aan de fans die ik nooit voor lief heb genomen en ook nooit zal nemen."

Naast versies van zijn grootste hits opgenomen met een orkest, bevat het album "XXV" de nieuwe single "Lost". Het nummer "gaat over de momenten in mijn leven waarop ik van mezelf ben weggelopen en me heel losbandig heb gedragen", zei de zanger bij de presentatie. Williams zal in de herfst met "XXV" door het Verenigd Koninkrijk en Ierland toeren. Het voormalige Take That-lid viert dit jaar een half jubileum: de muziekster staat al 25 jaar op het podium als solozanger.

EU wil Hongarije §7,5 miljard korten wegens schending van de rechtsstaat

De Europese Commissie wil de betalingen aan Hongarije uit de EU-begroting verlagen. Wegens corruptie en andere schendingen van de rechtsstaat stelt Brussel voor ongeveer 7,5 miljard euro in te houden. Ondertussen doet Hongarije een poging om Brussel te paaien met hervormingen.

EU-begrotingscommissaris Hahn maakte de plannen voor een strafkorting in Brussel bekend. Hij zei dat het geld uit de EU-begroting in Hongarije onvoldoende beschermd wordt tegen misbruik. Tegelijkertijd prees hij de toezeggingen die de Hongaarse regering onlangs had gedaan. Hongarije is daadwerkelijk aan het veranderen, zei Hahn. Het is de eerste keer dat de autoriteit voorstelt te korten op EU-middelen wegens schendingen van de rechtsstaat. Het voorstel moet nu worden goedgekeurd door ten minste 15 lidstaten, die ten minste 65% van de lidstaten vertegenwoordigen.

De Commissie had het zogenaamde 'rechtsstaatmechanisme' al in april geactiveerd. Het maakt het onder andere mogelijk om te korten. Onlangs nog had de Commissie in een verslag kritiek geuit op de corruptie en nepotisme in de hogere bestuursniveaus van Hongarije. Volgens het anticorruptieagentschap van de EU was het percentage onregelmatigheden bij het gebruik van EU-middelen tussen 2015 en 2019 hoger in Hongarije dan in elke andere lidstaat.

EU-parlement noemt Hongarije "electorale autocratie" - Orban noemt het "grappig"
Ook het Europees Parlement heeft kritiek en verklaarde enkele dagen geleden dat Hongarije geen volwaardige democratie meer is. In plaats daarvan waren de omstandigheden in het Midden-Europese land zozeer verslechterd dat het een "electorale autocratie" is geworden, aldus de commissie in een verslag dat donderdag door de overgrote meerderheid van de leden van het Europees Parlement is aangenomen. Premier Orban noemde het besluit van het parlement "grappig" tijdens een bezoek aan Servië. De enige reden dat er niet om gelachen werd was omdat "we ons al vervelen".

Proeftijd van drie maanden
Als de EU-lidstaten met een tweederde meerderheid voor het korten stemmen, heeft Hongarije drie maanden de tijd om zijn EU-partners van zijn rechtsstaat te overtuigen. De regering van Orban heeft gisteren al nieuwe wetten aangekondigd. Zoals Orbans stafchef Gulyas aankondigde, zullen de desbetreffende ontwerpen volgende week aan het parlement worden voorgelegd.

De wetten zouden al in november in werking kunnen treden. Er is onder meer voorzien in de oprichting van een onafhankelijk agentschap voor corruptiebestrijding. Dit orgaan moet ook toezien op het gebruik van EU-middelen. Bovendien moet het wetgevingsproces transparanter worden gemaakt.

Transparency International: De machtigen zullen corruptie niet afzweren
De Hongaarse afdeling van Transparency International staat kritisch tegenover de hervormingsplannen. In Hongarije maakt corruptie deel uit van de uitoefening van de macht, zei een woordvoerder op de radio Deutschlandfunk. Zelfs als er een agentschap voor corruptiebestrijding zou worden opgericht, zouden de machtigen de corruptie niet afzweren, veronderstelden ze.

Topeconoom: kabinet helpt vooral de rijkeren in deze energiecrisis

In de huidige energiecrisis zouden vooral huishoudens met een laag- of middeninkomen geholpen moeten worden, vindt topeconome Marieke Blom. Maar een groot deel van de toegezegde miljardenhulp komt tot nu toe bij het rijkere deel van Nederland terecht. Zo meldt RTLNieuws.

Een oorlog in Europa, torenhoge gasprijzen en boodschappen die soms tot 20 procent in prijs zijn gestegen. Blom begint haar nieuwe functie als wereldwijd hoofdeconoom bij ING in onrustige tijden.

Al voorziet Blom dat 'er nog veel meer problemen aan gaan komen'. Minder dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft bijvoorbeeld nog een vast energiecontract. En wie een variabel contract heeft, betaalt nu nog niet altijd de hoge prijs omdat die elk half jaar een prijsaanpassing kennen, legt Blom uit. "Dat is ook de reden dat het Malieveld nog niet vol staat." Dit gaat de komende maanden stevig veranderen, bij steeds meer huishoudens zal een torenhoge energierekening op de mat gaan vallen.

Guevara domineert Moto3-race Aragon en verstevigt leiding in WK

Op het circuit van Aragon hebben de jongelingen in de Moto3 zondag de Grand Prix van Aragon afgewerkt. Dat werd een atypische race voor de Moto3, maar dat maakte het bepaald niet minder leuk.

De poleposition was voor WK-leider Izan Guevara, die Ayumu Sasaki en Daniel Holgado naast zich had, voor Tatsuki Suzuki, John McPhee, Dennis Foggia, Ivan Ortola, Jaume Masia en Stefano Nepa. Guevara pakte bij de start de leiding, voor Sasaki, Holgado, Suzuki en Ortola.

Na de eerste schermutselingen had Guevara al een hoog tempo te pakken, alleen Sasaki en Holgado konden hem volgen en dat trio sloeg dan ook een mooi gat. Niemand kwam zich daar nog bij voegen, dus de drie gingen strijden om de overwinning.

In de slotfase haakte Holgado af, waarna Sasaki in de laatste ronde ook moest erkennen dat hij Guevara's tempo niet meer kon volgen. Guevara verstevigde met de winst zijn leiding in het WK, concurrent Sergio Garcia werd slechts dertiende. Deniz Öncü won de wél hevige strijd om de vierde plek, voor Adrian Fernandez en Ortola. Sasaki werd tweede, Holgado pakte met plek drie zijn eerste GP-podium.

Na drie jaar weer tienduizenden deelnemers van start bij Dam tot Damloop

Na drie jaar kan het eindelijk weer: de Dam tot Damloop is dit weekend terug van weggeweest. 's Ochtends gaan de fietsers van start, in de loop van de ochtend volgen de renners. AT5 en NH Nieuws zijn er live bij als de professionele lopers gaan (van 10.00 tot 11.30 uur) en tijdens de loop door de recreanten (van 13.00 tot 15.00 uur).

De Dam tot Damloop is met ruim 70 duizend deelnemers het grootste hardloopevenement van Nederland. Dit jaar wordt het evenement voor de 36e keer gehouden. Vanaf de Prins Hendrikkade start de loop met een afstand van tien Engelse mijl, omgerekend 16,1 kilometer. Via de IJtunnel komen de lopers aan in Amsterdam Noord waar ze de weg naar Zaandam voortzetten en finishen in Zaandam.

Om 10.19 uur starten de eerste renners, verwacht wordt dat na 11.10 uur de eerste deelnemers over de finish komen. In totaal rennen er vandaag zo'n 40 duizend mensen van Amsterdam naar Zaandam.

Vorig jaar kreeg de organisatie de tegenslag dat het evenement voor de tweede keer op rij niet door mocht gaan vanwege de coronamaatregelen. Maar ook dit jaar ging de organisatie niet vlekkeloos, er was drie weken geleden namelijk nog een flink tekort aan vrijwilligers. Ruim 1.500 mensen zorgen er jaarlijks voor dat het in goede banen wordt geleid.

De weersverwachting is niet al te rooskleurig dit weekend. Met de kans op neerslag van negentig procent wordt iedereen, van deelnemers tot publiek, geadviseerd goede regenkleding mee te nemen. Tijdens de gehele afstand zijn er vier tussenstops waar drinken wordt uitgedeeld door de organisatie.

Wandelen en fietsen
Vanochtend werden de fietsen erbij gepakt door bijna vijf duizend deelnemers om het parcours af te gaan. De eerste 13.500 deelnemers maakten zich gisteren al klaar voor de wandeleditie van de Dam tot Damloop waar afstanden van 10, 20, 27 of 42 kilometer kunnen worden afgelegd. Een van de deelnemers van de wandeltocht gisteren was Winston Carrilho. Hij heeft MS en deed de volledige 42 te wandelen kilometers mee vanuit zijn rolstoel.

Verkeershinder
De gemeente Amsterdam waarschuwt voor verkeershinder vandaag in voornamelijk het centrum en Amsterdam Noord. Zo is de IJtunnel richting de stad afgesloten en zijn de Prins Hendrikkade en de Nieuwe Leeuwarderweg afgesloten van 07.00 uur tot 17.00 uur.

FOK! Wat een weer: Wind en regen, Fiona en Nanmadol liggen op koers

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Zondag toont hetzelfde beeld als de afgelopen dagen. Aan de kust staat een harde wind, kracht 7 op de schaal van beaufort. Verder in het binnenland, zwakt dit af naar kracht 3. Het is wederom een komen en gaan van buien, waarbij onweer voor kan komen. Vooral in de buien komen windstoten voor die oplopen tot 80 km.

Het noorden van Nederland krijgt te maken met zware windstoten tot 75 km/u. De maximum temperatuur komt niet verder dan een graad of 15. Door de harde wind uit het noorden ligt de gevoelstemperatuur op amper 10 graden. Tussen de buien door zien we nog wel af en toe de zon.

Waarschuwingen 
Zondagmiddag en -avond in het Waddengebied bij buien plaatselijk zware windstoten. (code geel)

Verdere vooruitzichten
Ook maandag is het weerbeeld zo'n beetje hetzelfde. Een straffe noordenwind, met buien. In de loop van maandag trekt het lagedrukgebied (door de Duitse weerdienst ‘Queenie’ genoemd) boven Scandinavië naar het oosten, waardoor hogedrukgebied (Stefan) de kans krijgt om het weer bij ons te gaan bepalen.
Dinsdag komt de stroming nog uit het noorden en gaat de buientrein nog even door.

Woensdag staat er amper nog wind en komt de stroming meer uit het zuiden. Hierna wordt het droger.

Webcam Waterpoort te Sneek

Het weer in de rest van de wereld
De tropische storm Fiona ligt nu in het Caribisch gebied en zet koers richting Puerto Rico/Hispaniola.

Op YouTube zijn enkele livestreams met betrekking tot Fiona te vinden zoals onderstaande:

In de pacific is orkaan Nanmadol op weg naar Japan. Deze orkaan heeft de op één na hoogste categorie (4) behaald op de schaal van Saffir en Simpson. De orkaan zal waarschijnlijk als een categorie 3 landfall maken in het zuiden van Japan, om vervolgens het hele eiland over te steken, waarbij zeer veel neerslag zal vallen. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!


Van Dijk voor derde keer wereldkampioen tijdrijden

Ellen van Dijk is voor de derde keer wereldkampioen tijdrijden geworden. Op de openingsdag van het wereldkampioenschap in het Australische Wollongong was de 35-jarige Nederlandse over een afstand van 34,2 kilometer de snelste en verdedigde zo haar titel.

Van Dijk, die als uittredend kampioene als laatste van start ging, noteerde bij het eerste tussenpunt de snelste tussentijd en bij het tweede tussenpunt na 24,5 kilometer was de Nederlandse maar liefst twintig seconden sneller dan tot dan toe de snelste tijd. Richting de finish moest Van Dijk wat tijd inleveren, maar de derde wereldtitel kwam voor de 35-jarige tijdritspecialist Van Dijk niet meer in gevaar.

Het zilver ging naar Grace Brown. De Australische was vroeg gestart in de tijdrit en stond lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Van Dijk. Het brons was voor de Europese kampioene Marlen Reusser. Annemiek van Vleuten, de wereldkampioene in 2017 en 2018 op dit onderdeel, kende een mindere dag en moest genoegen nemen met een zevende plaats op het WK.

Shirin van Anrooij, de derde Nederlandse deelneemster, werd dertiende bij de profs. In de U23-categorie pakte ze zilveren medaille en moest in de uitslag alleen de Italiaanse Vittoria Guazzini voor zich dulden, die de vierde tijd tussen de profs noteerde.

Charles en Sharon

Een kopje thee met honing

Er is iets aan de hand met Charles, wist Sharon. Reeds twee dagen had ze hem niet gezien.
Toch maar even naar de buurman gaan, dacht ze. Ze nam haar net gekregen verse honing mee en
Charles zijn favoriete thee stak onder haar bovenarm. Even kijken of hij zijn brievenbus heeft
leeggehaald en met de post in haar ene hand en de honing in haar andere duwde ze met haar zij
de achterdeur van Charles open. “Klik”, vloog de deur uit haar slot en daar stond ze in de keuken
van haar buurman. Die verschoot toen hij de deur hoorde openvliegen. Niemand die hem ooit
gezien had in zijn reeds jaren afgedragen badjas, maar hij schaamde zich niet.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.