Nederlandse dubbelfinalist op US Open

Het mannendubbelspel op de US Open kent sowieso één Nederlandse finalist. De twee overgebleven Nederlanders, Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof, plaatsten zich beiden voor de halve finales en nemen het daarin tegen elkaar op.

Koolhof en zijn Britse partner Neal Skupski zijn in New York als tweede geplaatst. Zij kregen het Braziliaans-Portugese duo Marcelo Demoliner/João Sousa in de kwartfinales tegenover zich, maar daar hadden ze bepaald niet veel moeite mee: 6-3, 6-1. Koolhof stond twee jaar geleden in de finale op de US Open, die verloor hij samen met de Kroaat Nikola Mektic.

Diezelfde Mektic speelde met landgenoot Mate Pavic tegen Rojer en zijn Elsalvadoriaanse kompaan Marcelo Arevalo, de nummers drie van de plaatsingslijst. Ook dat werd niet al te spannend: Rojer en Arevalo wonnen met 6-3, 6-4. De Nederlander won de US Open in 2017 samen met de Roemeen Horia Tecau, terwijl hij met Arevalo dit jaar de Roland Garros-titel pakte.

Bij de vrouwen schopte Demi Schuurs het in elk geval tot de kwartfinales. Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk is Schuurs als zesde geplaatst en met twee keer 6-4 klopten ze het Oekraïns-Chinese koppel Marta Kostyuk/Zhang Shuai.