Jabeur via barbecuemaatje naar Wimbledonfinale

Tennisster Ons Jabeur is de eerste Noord-Afrikaanse finalist(e) ooit op een Grand Slam-toernooi. De als derde geplaatste Tunesische rekende in de halve finales op Wimbledon af met de Duitse Tatjana Maria, een goede vriendin en naar eigen zeggen haar barbecuemaatje.

De wedstrijd begon al met een bijzonder lange servicegame van Maria, die deze wel wist te houden. Eén servicegame later leverde ze haar opslag alsnog in en op 4-2 deed ze dat nog eens, waardoor Jabeur de eerste set pakte. Een break op 1-2 in set twee leverde Maria uiteindelijk setwinst op, maar Jabeur gaf niet op. In de beslissende derde set brak ze gelijk twee keer en dat was voldoende om haar maatje, met wiens familie ze ook meer dan eens optrekt, het nakijken te geven: 6-2, 3-6, 6-1.

Jabeur speelt in de finale tegen de Kazachse Elena Rybakina (17), die de Roemeense oud-winnares Simona Halep (16) naar huis stuurde. In beide sets gaf een vroege break Rybakina al de kans om de set te pakken, hoewel ze in set twee nog een rebreak goed moest maken. Dat deed ze prima en na vijf kwartier was het met twee keer 6-3 al gedaan, waardoor haar eerste Grand Slam-finaleplaats ook een feit was.