Tour: Etappe 7 - De eerste échte aankomst bergop

De Tour de France is beslist: het heeft welgeteld zes etappes geduurd, maar Tadej Pogacar rijdt in het geel en eerlijk is eerlijk, dat gaat in principe niet meer veranderen. Vandaag kan de Sloveen het zelfs nog verstevigen, want we krijgen een echte bergfinish.

De heren renners vertrekken vanuit Tomblaine en beginnen dan aan een 176 kilometer lange etappe. Even na de helft van de etappe krijgt men een klim van de derde categorie voor de kiezen, waarna er nog een vergelijkbare klim volgt, om daarna koers te zetten naar het slotstuk.

De finish ligt niet op de Planche des Belles Filles, inmiddels een beetje uitgekauwd, maar op de Super Planche des Belles Filles. Hetzelfde, maar dan met een extra stukje waar het steil en onverhard is. Primoz Roglic verloor op het reguliere stuk de Tour van 2020, Pogacar kan zijn zege nu weer een stapje dichterbij brengen.

Om 13.05 uur gaan de heren van start, tien minuten later volgt de officiële start, en Eurosport is er gelijk live bij...net zoals de NOS, het is een wonder. Sporza schakelt een uurtje later in, de finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)