Pogacar toont nogmaals zijn klasse en wint de zesde rit in Tour de France

Tadej Pogacar heeft de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Sloveen van UAE-Team Emirates was duidelijk de sterkste in een sprint bergop. Pogacar neemt ook het geel over van Wout van Aert, die lange tijd voorop reed.

Na de kasseienrit van woensdag stond vandaag de langste etappe op het programma in de Tour. De renners moesten maar liefst 220 kilometer afleggen tussen Binche en Longwy. Vanuit de start werd er enorm hard gefietst om in de juiste vlucht te geraken. Pas na anderhalf uur zou een vlucht van drie weggeraken, met daarbij Wout van Aert.

De geleleiderstrui, die al vanaf het begin van de etappe actief was, zou het gezelschap krijgen van Jakob Fuglsang en Quinn Simmons. Het drietal nam vier minuten voorsprong, maar nadat UAE-Team Emirates , Bora-Hansgrohe, EF Education First en Alpecin-Deceuninck zich op kop hadden gezet zou het moeilijk worden voor het drietal. Fuglsang zou als eerste afhaken en later kon ook Simmons niet volgen bij Van Aert en moest met nog twintig kilometer een voorsprong van één minuut verdedigen, een onmogelijk opgave en de Belg van Jumbo-Visma werd dan ook bijgehaald.

Op tien kilometer kwam Alexandr Vlasov ten val. De Rus wist de schade beperkt te zouden dankzij het werk van zijn ploegenoten. Op de voorlaatste heuvel van de dag trok Alexis Vuillermoz ten aanval, maar de Fransman kreeg niet veel ruimte en in aanloop naar de laatste helling van de dag, waar ook de finish lag, werd hij alweer bijgehaald. Tadej Pogacar toonde daar nogmaals zijn klasse en sprintte iedereen uit het wiel en de Sloveen won voor Michael Matthews en David Gaudu. Pogacar neemt ook de leiderstrui over van Van Aert.