Balsamo in de sprint te snel voor Kool en Vos in Giro Donne

Elise Balsamo heeft de vierde etappe in de Giro Donne gewonnen. De Italiaanse wereldkampioene was in de sprint de snelste voor de Nederlanders Charlotte Kool en Marianne Vos. Annemiek van Vleuten blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Nadat Annemiek van Vleuten maandag de macht had gegrepen in de Giro Donne stond er vandaag weer een vlakke etappe op het programma tussen Carpi en Reggio Emilia over 126 kilometer. Vijf rensters kregen in de beginetappe de ruimte van het peloton, maar in de laatste vijf kilometer kwam alles weer samen.

In de sprint die zou volgen was Elise Balsamo. De Italiaanse wereldkampioene kwam op 200 meter van de streep als eerste uit de bocht voor Charlotte Kool. Ondanks dat Kool nog sterk kwam opzetten ging de zege toch naar Balsamo. Voor Balsamo was het haar tweede ritzege nadat ze ook de eerste etappe had gewonnen.

Annemiek van Vleuten blijft aan de leiding staan in de Ronde van Italië voor vrouwen. De 39-jarige Nederlandse, die onlangs haar afscheid aankondigde in 2023, heeft daarin een voorsprong van 25 seconden op Mavi García.