Bijltjesdag op vrouwentoernooi Wimbledon

Het vrouwenenkelspeltoernooi op Wimbledon heeft wat de top-10 van de plaatsingslijst betreft een pittige dag achter de rug. Zeven top-10-speelsters kwamen in actie, drie van hen wisten de volgende ronde niet te bereiken.

Nummer twee Anett Kontaveit uit Estland maakte weinig kans tegen de jonge Duitse Jule Niemeier, die met 6-4, 6-0 flink te sterk was. De Spaanse Garbiñe Muguruza (9) moest haar eersterondepartij nog afmaken, maar was kansloos tegen de Belgische Greet Minnen: 6-4, 6-0. US Open-winnares en thuishoop Emma Raducanu (10) ging met twee keer 6-3 onderuit tegen de Française Caroline Garcia.

Voor anderen ging het wel prima: de Tunesische Ons Jabeur (3) stuurde qualifier Katarzyna Kawa met 6-4, 6-0 naar huis, terwijl de Griekse Maria Sakkari (5) met 6-4, 6-3 van Viktoria Tomova uit Bulgarije won.

Karolina Pliskova uit Tsjechië moest ook haar eersterondepartij nog afmaken en had het niet al te makkelijk, maar met 7-6 (1), 7-5 was ze landgenote Tereza Martincova wel de baas. Hetzelfde gold voor de Amerikaanse Jessica Pegula (8), die Donna Vekic met 6-3, 7-6 (2) terug naar Kroatië stuurde.