Quartararo meesterlijk in Grand Prix van Duitsland

Op de bloedhete en altijd lastige Sachsenring is zondagmiddag de Grand Prix van Duitsland in de MotoGP afgewerkt. Helaas was dat bepaald niet de meest spannende race ooit, maar in het zonovergoten Duitsland voelde de regerend wereldkampioen zich als een vis in het water.

Francesco Bagnaia vertrok op zijn Ducati van poleposition, naast de Yamaha van Fabio Quartararo en de Ducati van Johann Zarco, met Aleix Espargaro (Aprilia), Fabio di Giannantonio en Jack Miller (beiden Ducati) op rij twee.

Met een prima start werkte Quartararo zich naar de leiding, voor Bagnaia, Espargaro, Zarco, Di Giannantonio, Miller, Maverick Viñales, Luca Marini, Jorge Martin en Takaaki Nakagami. Voor Bagnaia was het snel klaar: in de vierde ronde ging hij in bocht één tegen het asfalt, een zware klap voor zijn titelkansen.

Nakagami kon na zeven ronden ook al inpakken, ook de Japanner ging onderuit. Ondertussen reed Quartararo beetje bij beetje weg bij Zarco, die de tweede plek in had genomen en op zijn beurt een gaatje sloeg naar de Aprilia's van Espargaro en de verrassend sterke Viñales.

Voor Viñales ging het toch niet lekker: zijn Aprilia leek er bar weinig zin meer in te hebben en in plaats van eindelijk een goed resultaat, parkeerde hij in de pitstraat. Miller sloot ondertussen aan bij Espargaro, waardoor er wel nog steeds een duel om de derde plek te zien was.

Met vier ronden te gaan was de situatie als volgt: Quartararo eenzaam op kop, Zarco eenzaam op plek twee en Espargaro strijdend met Miller, terwijl Marini langzaam maar zeker in de buurt kwam. Een foutje van Espargaro hielp Miller naar plek drie en die stond hij niet meer af.

Wereldkampioen Quartararo schreef zo een uitermate dominante zege bij op zijn palmares, Zarco bekroonde een ijzersterke race met plek twee en Miller completeerde het podium, voor Espargaro, Marini, Martin, Brad Binder, Di Giannantonio, Miguel Oliveira en Enea Bastianini.