Alleen Luiten en Van Meijel overleven cut op Dutch Open

Met Joost Luiten en Lars van Meijel hebben twee van de vijftiend Nederlandse golfers de 'cut' gehaald na de tweede dag van het Dutch Open. Voor Wil Besseling en Darius van Dries zit de Dutch Open erop. Besseling kwam na een ronde van 75 slagen uit op een totaal van 146 slagen, twee slagen boven par. Ook Van Driel staat op 146 slagen na een ronde 76. 

Luiten zakte op de banen van Bernardus Golf in Cromvoirt weg naar de gedeeld negentiende plaats na een ronde van +3. Dat waren er tien meer dan op de eerste dag, toen hij met een ronde 65 de leiding had gepakt. De 36-jarige Zuid-Hollander heeft zes slagen achterstand op de Portugees Ricardo Gouveia die na een ronde van 66 slagen op tien slagen onder het baangemiddelde staat. De 26-jarige Chinees Li Haotong, die vrijdag 63 slagen nodig had, heeft een slag achterstand.

Van Meijel ging na een ronde van 71 slagen op donderdag nu rond in 70. Hij sloeg drie birdies en één bogey en staat met -3 op een gedeelde 28e plaats.

Besseling nam na een matige start van dag twee risico op laatste holes risico om alsnog de het weekend te halen, maar dat mislukte. Na bogeys op hole 17 en 18 kwam hij uit op een totaal van 146. Hetzelfde geldt voor Van Driel. De golfer, die vorig jaar nog de beste Nederlander in Cromvoirt was met de vierde plaats, kwam eveneens uit op twee slagen boven het baangemiddelde.

Voor de winnaar van het Dutch Open ligt een cheque van bijna 300.000 euro klaar.