FOK! Wat een weer!: Primeurman gaat de mist in!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Tot ziens!  

De Primeurman gaat de mist in! Hoe verzint die gozer het toch weer hé?   Helaas is het wel waar.  

Iemand, de Primeurman, kondigde gisteren hier op dit platform aan dat hij geen onweer in zijn voorspelling had opgenomen. Dit blijkt uiteindelijk een kapitale fout te zijn geweest. De Primeurman was gisteren teveel afgeleid door de intensieve regenval te Haarlem, dat hij geen zin had om een weerbericht te maken voor FOK! Schandalig natuurlijk.  

Hij keek in enkele minuten even naar de situatie, maar dat ging zijn ene oog in, en het andere weer uit. Hij pleurde gewoon maar wat neer. Zo werkt het helaas niet. De Primeurman gaf aan als excuus dat het onverwacht heftig was qua neerslag. Leuk natuurlijk, maar een beetje beter concentreren mag best wel. 

Uiteraard heb ik het in dit geval over de Primeurman, en niet over mijzelf. 

Psst... Google eens op Primeurman en we staan zo goed als bovenaan. Iemand uit Santpoort - Noord zal helemaal niet blij zijn denk ik zo. Inspiratie? Nee. Gewoon satire en humor om te lachen. 

Genoeg gelachen nu. Buien waren gister zeker in ons land aanwezig. Inderdaad gingen deze buien dus ook gepaard met onweer. De buien organiseerde zich een beetje in lijnen, maar er waren ook veel losse buien aanwezig. Langs de kust bleef het meestal droog, en dat is met het vrij koele zeewater ook logisch. Klagen doe ik na mijn 32 mm van gisteren en 26 mm van vrijdag zeker niet. 

De komende uren verlaten de meeste buien ons land. Een enkele bui blijft nog wel mogelijk. 

Eigenlijk valt het weer van de komende dagen simpel samen te vatten: Het is licht wisselvallig met van alles wat. Er zijn momenten dat de zon schijnt, maar de bewolking lijkt toch wel dominant te zijn. Ook zal het tegen de verwachting in van die Primeurman zeker niet overal droog blijven. Grote hoeveelheden zijn zeker niet aan de orde, maar er zullen ook genoeg plaatsen zijn die wel wat regen krijgen. 

Het is uitermate koel. De maxima liggen de komende dagen tussen de 13 en 16 graden. Mogelijk zelfs nog iets lager. Later in de verwachting lijkt het weer wat op te warmen, maar zover is het nog lang niet. Ook de wind kiest uiteraard geen warme richting, maar is niet heel erg sterk.  

Welkom!  

NatuurG (Foto: DJMO)

Groen, groen, groen!!!!!! Nee, het is geen Lingo. Na de regen van de laatste dagen gaat de groei erg hard. DJMO zag het gebeuren. 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!