Hamilton: "We zijn geen steek verder gekomen"

Lewis Hamilton zijn ambities om revanche te nemen op de misgelopen wereldtitel kunnen voorlopig nog even in de ijskast. De zevenvoudig wereldkampioen liet weten dat zijn team geen enkele vooruitgang heeft geboekt sinds de seizoensouverture in Bahrein. Hamilton finishte tijdens de Grand Prix van Miami op een anonieme zesde plaats.

"Helaas hebben we nog geen progressie geboekt. Onze snelheid is hetzelfde als tijdens de eerste race. We hebben ons de afgelopen vijf races niet verbeterd. We moeten echter doorzetten en hard blijven werken. Ik hoop dat er een punt komt dat het uiteindelijk beter wordt", liet de Brit optekenen.

De misère van de W13 wordt voornamelijk veroorzaakt door het beruchte porpoising, waardoor de potentie van de wagen niet optimaal benut wordt. Het team moet daardoor rijden met een hogere rijhoogte wat de prestaties van de Mercedes volgens Hamilton niet ten goede komt: "Het porpoising tijdens de race in Miami was niet heel erg. Het hangt ook erg af van de baan en het asfalt. We hebben de wagen wat hoger gezet waardoor het hobbelen meeviel. We waren echter gewoon niet snel genoeg".