Giro: Etappe 5 - Sprinten op SiciliŽ?

Tom Dumoulin gaat de Giro d'Italia niet winnen, dat kunnen we na zijn vroege afhaken op de Etna toch wel stellen. Ook door Vincenzo Nibali kan een streepje, terwijl Miguel Angel Lopez na een valpartij zelfs helemaal uit koers is.

Vandaag een etappe met een minder zwaar slot en met halverwege één vrij lange klim. Het is nagenoeg een exacte kopie van de vierde rit van twee jaar geleden, destijds ook na de Etna-etappe, alleen gaan we nu nog enkele tientallen kilometers door na de finish van destijds.

In principe wordt het gewoon een sprint, of er moeten hele rare dingen gebeuren op de klim in de eerste helft van de rit. Biniam Girmay nu dan met zijn eerste zege? Kan Mathieu van der Poel iets moois laten zien, nu hij sprintkopman Jakub Marezcko niet meer wanhopig op positie hoeft te houden? Caleb Ewan, Arnaud Demare, Fernando Gaviria, ook allemaal kanshebbers vandaag.

De heren starten om 11.45 uur, Eurosport is er uiteraard gewoon weer live bij. De finish staat vrij vroeg op de planning, zo tussen kwart voor en kwart over vier. Een wat uitgebreidere voorbeschouwing, toch van Rellende_Rotscholier, is hier te vinden.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)