FOK! Wat een weer!: meer bewolking en frisser

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moj'n!  

Prima toch gister? Niets aan toe te voegen.  

Helaas ziet het er vandaag een stuk minder uit. Afgelopen nacht nam in het noorden de bewolking al toe en dit zaakje trok dan ook naar het midden des lands. In het zuiden blijven de opklaringen overheersen en liggen de minima rond of iets boven 0 met kans op vorst aan de grond. In de bewolking is het met 5 graden duidelijk minder koud.

Vandaag is er dan veel meer bewolking dan gisteren. Zeker ten noorden van de grote rivieren is het maar een sombere bedoening. Hier en daar kan ook een klein beetje regen vallen, maar veel zal dat niet zijn en zeker ook niet overal. In het zuiden is het wat vriendelijker weer met wat meer zon. Uiteindelijk klaart het ook in de noordelijke helft weer wat op. De temperatuur levert wat in. In de bewolking is het maar een graad of 11, maar schijnt de zon flink dan kan het nog 17 graden worden. In het zuiden dus. De wind is uiteraard noordelijk en meest zwak tot matig. 

Buien vinden we momenteel opnieuw aan de oostkust van Spanje. Ook aan de andere kant van Europa is het niet pluis met stevige buien in o.a Griekenland. 

Van buien is bij ons deze week vrijwel geen sprake. Als er iets gaat vallen zou dat op vrijdag kunnen zijn, en dan waarschijnlijk alleen maar in het oosten.

Op de iets langere termijn lijkt het aanmerkelijk warmer te gaan worden met maxima tot 25 graden, en mogelijk hoger. Doch, dat is nog vrij ver weg, maar de aanwijzingen zijn er.  

Gegroet!  

Wolkjes in Haarlem (Foto: Stephan5)
Een leek zou zeggen dat er een bui aan zou komen. Ik wist helaas wel beter. Foto eergisteren gemaakt. 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!