Alonso baalt: "Pole-position was mogelijk vandaag"

Het mocht vandaag opnieuw niet zo zijn voor Fernando Alonso. De Alpine-coureur zat er tijdens de kwalificatie uitstekend bij en noteerde zelfs de snelste tweede sector voordat zijn wagen dienst weigerde. Door een hydraulisch probleem kon de Spanjaard niet terugschakelen en schakelde de motor zichzelf uit wat resulteerde in een crash met de bandenstapels.

Dat het ongeluk niet te wijten viel aan de stuurmanskunsten van de tweevoudig kampioen was op basis van de onboard-beelden al gauw duidelijk. Alonso liet optekenen dat het een defect aan zijn auto betrof: "Het probleem was hydraulisch. Ik kon niet terugschakelen, de motor schakelde zichzelf uit en de stuurbekrachtiging viel ook weg. We hebben ongelofelijk veel pech. Als dit 20 seconden later was gebeurd, hadden we misschien op pole gestaan. Dit is erg balen want de auto wordt namelijk steeds beter en beter. We krijgen steeds meer vertrouwen".

Of de opgelopen schade aan zijn Alpine resulteert in een gridstraf is nog onbekend. Wel is de Alpine-coureur tevreden over zijn huidige weekend en optimistisch over de toekomst: "We weten nog niet of we iets moeten vervangen aan de auto wat ons een straf oplevert. Ik hoop dat we morgen een paar punten kunnen pakken. Dit was voor mij het beste weekend in jaren en daarom erg frustrerend het niet af te kunnen maken. Ik denk wel dat we vroeg of laat een podium pakken".