Voetbalwereld geschokt: meerdere doden bij moordlustige rellen in Mexico

Een orgie van geweld voltrok zich zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd in Mexico. Het competitieduel tussen Queretáro en Atlas draaide uit op enorme rellen en vechtpartijen. Volgens de eerste berichten zou er sprake zijn van meerdere zeer gewelddadige vechtpartijen. 

De wedstrijd in het Estadio La Corregidora was ongeveer een uur aan de gang toen de hel losbrak. Atlas, het bezoekende team, stond op dat moment met 0-1 voor. Toen een aantal supporters het met elkaar aan de stok kregen, escaleerde de situatie meteen. Al snel werd de wedstrijd gestaakt omdat supporters het veld op gingen om elkaar te lijf te gaan. Hierop gevolgd een massale slachtpartij door het hele stadion heen, terwijl gezinnen met kinderen wanhopig een veilig heenkomen zochten. 

Op sociale media circuleren gruwelijke beelden, waarop te zien is hoe de relschoppers op levenloze lichamen blijven door stompen en schoppen. Ook werden enkelen slachtoffers uitgekleed en bestolen toen ze bewusteloos of zelfs dood op de grond lagen. 

Er zijn 17 doden en tientallen gewonden geteld, al zijn deze cijfers nog niet officieel bevestigd. Wat dit drama zo opvallend maakt, is het feit dat de beveiliging en de politie amper ingreep. Mexico is zwaar aangedaan door deze gebeurtenissen.